Prima pagină » Știri » Caz controversat în spitalul din Fălticeni: O familie aduce acuzații grave întrucât o femeie a murit după ce nu ar fi fost tratată

Caz controversat în spitalul din Fălticeni: O familie aduce acuzații grave întrucât o femeie a murit după ce nu ar fi fost tratată

Caz controversat în spitalul din Fălticeni: O familie aduce acuzații grave întrucât o femeie a murit după ce nu ar fi fost tratată
Familia unei bătrâne de 88 de ani acuză că aceasta a murit după ce nu a fost tratată bine în spitalul din Fălticeni. Nepoata femeii scrie că femeia a primit doar vitamine cumpărate de familie, i s-au dat somnifere să nu deranjeze asistentele noaptea, iar apoi a găsit-o plină de vânătăi.

Nepoata femeii de 88 de ani care a murit zilele trecute după ce a fost internată în spitalul din Fălticeni acuză cadrele medicale că au tratat-o necorespunzător pe bunica ei, care suferise un accident vascular. Abia după opt zile femeia a fost transferată la un alt spital, unde i s-a pus diagnosticul corect.

Nepoata femeii a postat și imagini din care reiese că bătrâna s-a ales cu mai multe vânătăi în spital.

„Bunica mea (…) a acuzat dureri de cap, tocmai de aceea matușa mea a chemat ambulanța. A fost dusă la spital. (…) Bunica mea în vârstă de 88 de ani s-a urcat în ambulanță pe picioarele ei, însă în 5 săptămâni în spital s-a schimbat total! În prima zi nu i s-a făcut absolut nimic, i s-au dat niște vitamine cumpărate tot de familie! 8 zile a fost ținută pe niște vitamine de la farmacie cumpărate de noi!”, scrie nepoata femeii.

Când a întrebat medicul despre starea de sănătate a bunicii sale, i-a spus că suferă de demență, iar când i-a spus că este imposibili, deoarece era perfect conștientă, medicul a plecat uitându-se la ea cu indiferență. Apoi, același medic a făcut analizele și i-a spus nepoatei că că totul e bine, însă alt medic i-a spus că are o infecție la rinichi.

Zilele următoare bătrâna s-a simțit tot mai rău, iar nepoata ei scrie că i se puneau somnifere în perfuzie pentru că bătrâna „umbla noaptea în spital și asistentele sau infirmierele nu aveau chef să stea după ea, așa că imediat o linișteau prin metoda lor magică”.

„Am pus o infirmieră să o schimbe și când a învârtit-o pe pat bunica mea era neagră, nu vânătă, neagră pe tot piciorul! (…) Am întrebat-o pe înfirmieră de ce este așa..și mi-a zis sec «Dacă umbla noaptea, cade și tot așa». Ok, umblă, însă nu se poate sta cu ea o oră până adoarme? Era agitată, se gândea la casă, nu-i plăcea deloc acolo. În fine, au trecut cele 8 zile și bunica a fost dusă la Suceava abia atunci. (…) În Suceava doctorul s-a mirat și a întrebat de câteva ori de ce au ținut-o cei din Fălticeni atât timp fără să-i facă nimic pentru că ea făcuse accident vascular cerebral hemoragic, plus că mai luase și un microb din spital. Însă era prea târziu. Bunica mea, cea care m-a crescut și mereu a fost lângă mine, s-a stins din viață”, scrie tânăra.

Aceasta adaugă că găsea medicamentele bunicii pe masă pentru că i le dădeau doar când își aminteau.

„Erau gândaci, mi s-a spus că nu sunt cearșafuri curate și a trebuit sa ridic tonul ca să i se schimbe lenjeria bunicii mele. O infiermieră mi-a spus pe un ton urât că degeaba o ducem noi la Suceava că e bătrâna și na, tot la ei o trimit, că nu mai are ce să-i facă. Absolut nimeni nu și-a dat interesul. La o femeie din salon îi curgea mult sânge de la mână și am rugat o asistentă să vină, mi-a zis simplu: «Să apese de unde curge că se va opri». Un spital oribil cu un miros înțepător, un spital în care stau 13 oameni în salon, fără aer condiționat, fără un personal bun… În Suceava era curat, frumos, un personal bun, însă era prea târziu. (…) E târziu, dar poate nu va fi prea târziu pentru alți oameni care au nevoie de îngrijiri medicale. Sfatul meu e să ocoliți spitalul din Fălticeni”, a mai scris tânăra.

Până la această oră, conducerea Spitalului din Fălticeni nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere legat de acuzele femeii.