Prima pagină » Știri » Toaletă ecologică prea aproape de grădiniță, în Prahova. Copiii nu pot începe anul școlar acolo / Mai multe școli au rămas fără autorizație sanitară

Toaletă ecologică prea aproape de grădiniță, în Prahova. Copiii nu pot începe anul școlar acolo / Mai multe școli au rămas fără autorizație sanitară

Toaletă ecologică prea aproape de grădiniță, în Prahova. Copiii nu pot începe anul școlar acolo / Mai multe școli au rămas fără autorizație sanitară
Preșcolarii grădiniței din Posada, județul Prahova, vor începe anul școlar în altă clădire, pentru că grădinița lor are sală prea mică, iar toaleta ecologică este prea aproape de clădire. Alte opt școli au rămas fără autorizație sanitară, deoarece nu au apă sau toaletele sunt în curte.

În Prahova sunt 9 unități școlare neautorizate sanitar din mai multe cauze: lipsa apei în localitate, apa necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic sau grupuri sanitare în curte.

Potrivit situației întocmite la nivelul Prefecturii, la Școala Gimnazială Mehedința, grupul sanitar exterior este deteriorat, pereții sunt degradați, iar apă nu există.

La Grădinița Posada din Comarnic curtea interioară nu este amenajată, sala de clasă este prea mică, iar toaleta ecologică este amplasată prea aproape de clădire.

În Măgura, școala și grădinița au grupuri sanitare în curte și nu există apă.

„Școala și grădinița din Mănești, sat Zalhana, nu puteau fi autorizate sanitar din cauza faptului că apa furnizată nu corespunde din punct de vedere bacteriologic. Pentru ambele clădiri există contract în derulare privind lucrări de alimentare cu apă potabilă și până la finalizarea lucrărilor, Primăria va asigura apă cu ajutorul unor dozatoare omologate, apa proprie fiind folosită doar pentru toalete. Grădinița din satul Seciuri, comuna Șotriile avea acceași problemă, dar a fost înlocuită țeava de apă și în urma analizelor a rezultat că apa se încadrează în parametrii. Pentru siguranță, analizele vor fi repetate înainte de începerea noului an școlar. La școala primară și grădinița din Lopatnița, precum și la școala primară și grădinița Măgura, din comuna Șoimari, unde apa curentă lipsea, iar grupurile sanitare erau în curtea unităților, au fost finalizate investițiile privind amenajarea clădirilor, a grupurilor sanitare interioare, inclusiv alimentarea cu apă curentă, urmând a fi semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor”, a informat Prefectura Prahova.

Cei 10 copii care mergeau la grădinița Posada din Comarnic vor învăța în altă locație, până la remedierea deficiențelor constatate de DSP Prahova.

Primăria Comarnic a cerut Consiliului Județean Prahova fonduri pentru amenajarea curții interioare și a grupurilor sanitare.

Din punct de vedere al securității la incendiu din 897 de clădiri, 52 sunt în curs de autorizare/avizare.

 

Citește și