Prima pagină » Știri » WC-ul în curte, o normalitate dureroasă a învățământului: Mii de elevi din Botoșani vor fi obligați să meargă la toalete de lemn

WC-ul în curte, o normalitate dureroasă a învățământului: Mii de elevi din Botoșani vor fi obligați să meargă la toalete de lemn

WC-ul în curte, o normalitate dureroasă a învățământului: Mii de elevi din Botoșani vor fi obligați să meargă la toalete de lemn
Mii de elevi din județul Botoșani vor merge, și în noul an școlar, la toalete de lemn, improvizate, în curtea școlilor. Deși numărul acestor toalete a scăzut față de anul trecut, județul Botoșani rămâne pe loc fruntaș în topul județelor care nu pot asigura elevilor toalete corespunzătoare la școală.

Comparativ cu anul trecut, când 207 instituții de învățământ din județ nu aveau toalete, anul acesta numărul școlilor cu toalete în curte a ajuns la 157.

„În momentul acesta, numărul unităților de învățământ cu grupuri sanitare exterioare este în scădere. Comparativ cu anul trecut, când erau 207, acum vorbim de 157 unități, iar din acestea 124 sunt prinse în proiecte de finanțare pentru amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirilor. Majoritatea unităților de învățământ din județ sunt incluse în diferite programe de finanțare pentru reabilitare. Celelalte 33 de unități din cele 157 care nu sunt prinse pe diferite programe de lucrări au efective mici de copii și care cel mai probabil se vor închide în perioada următoare, elevii urmând să fie relocați”, a declarat prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu.

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii, rezultatele controalelor dispuse de prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, arată că 15% dintre școlile din județ nu finalizaseră lucrările de reperații curente, igienizări sau cele de curățenie.

Printre problemele descoperite de comisia de control se numără infiltrații de apă la anumite corpuri de clădiri, nevoia unor revizii la centrale care scăpau gaze, înlocuiri de tablouri electrice care pot deveni periculoase, lipsa utilităților sau prezența unor cantități prea mari de nitrați în apa curentă.

Citește și