„Astăzi (vineri, n.r.) s-a susținut de către parchet necesitatea menținerii măsurii preventive în dosarul Polaris pentru domnul Mazăre. Opinia noastră este că această măsură nu mai este utilă. Este de notorietate – domnul Radu Mazăre execută deja o pedeapsă privativă de libertate. Așa cum m-am exprimat și în sala de judecată, este vorba de o colivie mai mică care se încearcă a fi îndesată pe o colivie mai mare. Din punct de vedere juridic, nu are niciun fel de rațiune. Așteptăm verdictul evident există cale de atac pe care, dacă va fi nevoie, o vom exercita”, a declarat avocatul lui Radu Mazăre, Tiberius Bărbăcioru.
Potrivit avocatului, dacă instanța va revoca măsura arestului preventiv, este puțin probabil ca fostul primar al Constanței să fie mutat în alt penitenciar. În prezent, acesta se află la Rahova.
Prezent și el în sala de judecată, Radu Mazăre a cerut magistraților instanței supreme revocarea măsurii preventive: „Sunt de acord cu cele spuse de avocat și vă rog să-mi ridicați măsura arestului preventiv”.
„Solicităm să constatați că inculpatul se afla sub puterea mandatului, aceste temeiuri se mențin și acum, necesită verificare. Inculpatul s-a sustras de la cercetarea penală și la executarea pedepsei, solicităm să constatați caracterul legal și temeinic al măsurii preventive”, a spus procurorul.
Instanța a rămas în pronunțare.
Radu Mazăre a fost plasat inițial, în acest dosar, sub control judiciar, însă fostul edil a încălcat condițiile și a plecat în Madagascar, fiind emis ulterior mandat de arestare pe numele său.
Mazăre a fost condamnat, în primă instanță, la 9 ani și 10 luni ani de închisoare în dosarul „Polaris”
Însă fostul primar al Constanței, extrădat din Madagascar pentru a-și ispăși pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare în România în alt dosar, cel al retrocedărilor, este deja încarcerat la Penitenciarul Rahova.