„Am verificat în funcție de etichetele care ne-au fost prezentate în studiul european, unde au fost analizate 128 de produse. Dintre acestea au fost găsite în România produse identice de la același producător, dar unele dintre ele veți vedea cu cantități diferite, diferențe privind compoziția, cu absența unor ingrediente sau cu prezența altor ingrediente, diferențe privind proporțiile anumitor ingrediente sau diferențe privind parametri rezultați din declarațiile nutriționale. Au fost găsite 79 de produse, s-au constatat diferențe la un număr de 18, reprezentând 22,78% din totalul produselor verificate”, a afirmat Anghel.
Astfel, alunele din ciocolata Milka reprezintă doar 17%, față de conținutul produselor din aceeași gamă din Italia, de 22% de alune.
Băuturile Fanta conțin 5% suc de portocale în România, pe când cele din Franța și Italia conțin 10%. Aceeași situație este și în cazul băuturile Freeway, care conțin 3% suc de portocale în România, iar în Italia, 20%.