„Și în companii sunt blocajele le fel de mari. Dar sunt două variante aici. Fie stăm doar și constatăm și lăsăm lucrurile să treneze fie luăm măsuri. Și eu am cerut directorilor de companii, dacă și-au asumat niște portofolii și să gestioneze niște companii de stat, trebuie să facă și performanță. Iată că au început restructurările, la Tarom 300 de posturi, e greu. Apar povești, apar supărări”, a afirmat miercuri, ministrul.
Cuc a mai a dat exemplul Poloniei în domeniul investițiilor din infrastructură, și a apreciat că eșecul proiectelor de investiții din România este cauzat de lipsa de asumare, de critici, ceartă și conlicte interne.
„Am fost la Summitul celor Trei Mări, săptămâna trecută în Polonia și vreau să vă zic că am constatat un lucru. Normal că ei au infrastructură, normal că ei se dezvoltă pe toate palierele. Dar la ei nu e ceartă, președintele nu blochează guvernul, funcționarii între ei nu se ceartă. (…) Și noi ne-am asumat, dar la noi asumarea, când și-o face guvernul, când lansează un proiect mai rapid sau când vrem să modificăm legislația se transformă totul într-o plângere penală și într-un atac al opoziției. Nu se transformă într-un progres așa cum ar trebui”, a declarat ministrul.
Acesta a adăugat că proiectele de investiții inițiate sunt suspectate de „interese ascunse”. „Foarte multă lume vorbește, hai să modificăm, hai să urgentăm. În loc să aprecieze, lumea va spune domnule, ce interese ascunse au fost în spatele acestui proiect. Asta se întâmplă de fapt. Când își asumă cineva toată lumea vine să-l blameze. Nu găsești oameni care să-și asume”, a spus Cuc.