„În data de 04.10.2019 patru membri ai Secției au solicitat președintelui Consiliului Superior al Magistraturii întreaga documentație care a stat la baza lucrării având acest obiect, inclusiv actele în care s-au consemnat opiniile minoritare formulate în legătură cu modificările care au generat îngrijorare în rândul opiniei publice și al magistraților”, informează Secția pentru procurori a CSM, printr-un comunicat de presă.
Potrivit procurorilor CSM, o parte din membrii Secției nu a participat la ședința Comisiei nr.1 din data de 3 octombrie, când au fost dezbătute modificările, „nefiind accesibilă nici ulterior forma care ar fi fost transmisă Comisiei juridice a Senatului României”.
În sursa citată se mai menționează că procurorii CSM vor reveni public pe marginea proiectului, după ce vor avea acces la toate înscrisurile.
Consiliul Suprem al Magistraturii a transmis, joi, că afirmațiile potrivit cărora propunerile de modificare a legii ANI s-au făcut într-un scop ilegitim, fără consultarea corpului judecătorilor și procurorilor, sunt lipsite de fundament.
Despre propunerile de modificare a legislației privind organizarea și funcționarea ANI, CSM a precizat că începând cu data de 9 mai 2019 a fost inițiată o lucrare având acest obiect, finalizată la data de 3 iulie 2019, după consultarea tuturor instanțelor și parchetelor.