„Am discutat cu parlamentari. Am încecat să am o discuție foarte corectă.Le-am cerut mai multă responsabilitate. Le-am spus că România are nevoie de stabilitate și că nu văd o alternativă. Renunțăm la un program de guvernare ca să facem ce? Pentru mine a fost important să discut cu oameni pe care îi cunosc. Am vrut să văd opinia lor. Eu am discutat, vom vedea ce vor face la moțiune. Nu se pune problema de sancțiune. Sunt convinsă că cea mai dură sancțiune va fi din partea populației. Gândiți-vă că fiecare a candidat și a obținut funcția de senator sau deputat susținut de cetățenii din județul respectiv. Va trebui să le explice de ce au votat această sancține, dacă se vor lua măsuri în perioada următoare de austeritate, ei sunt parte a acestor mpsuri pentru că au votat această moțiune”, a afirmat Viorica Dăncilă, după ședința grupurilor parlamentare ale PSD.
Premierul a adăugat că a purtat discuții și cu parlamentarii ALDE și Pro România.
„Am discutat și la ALDE și la ProRomânia. Au fost care au vrut să avem o discuție. Am vrut să înțeleg ce s-a întâmplat. Ceea ce spune dl. Ponta de mult timp nimeni nu mai ia în seamă. Mai multe minciuni decât am auyit de la dl. Ponta nu am auzitt de la nimeni”, a subliniat Dăncilă.
Întrebată dacă le-a oferit funcții parlamentarilor funcții pentru a nu vota moțiunea de cenzură, Viorica Dăncilă a răspuns: „Ce funcții să le ofer? Atunci când nu ai argumente, vii cu astfel de acuzații. Nu am oferit nimănui funcții, nu am oferit nimănui proiecte. Eu sunt un om al dialogului, îmi place să vorbesc cu oamenii, este normal să vorbesc cu oamenii și sunt premierul tuturor românilor și din opoyiție, și care mă voteayă și care nu mă votează. Deci trebuie să discut cu toți”.
Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, un avertisment Vioricăi Dăncilă și PSD să nu încerce să ofere bani sau funcții parlamentarilor pentru a îi convinge să nu voteze moțiunea de cenzură, deoarece ar comite o infracțiune.
Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moțiunii este de 233 de parlamentari.
Printre semnatarii moțiunii de cenzură se numără foștii parlamentari social-democrați Mihăiță Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoș, precum și deputatul PSD Marius Bota.