Orban a reluat seria negocierilor. Tăriceanu: Vom cere în Biroul Executiv ca ALDE să voteze în favoarea învestiturii Guvernului Orban / PMP nu a ajuns la un consens: Vrea guvern monocolor și fără OUG pe primari în două tururi

Publicat: 22/10/2019, 17:17

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban. De cealaltă parte, PMP nu a ajuns la un consens cu Orban.

Eugen Tomac a declarat, marți, că nu a ajuns la un consens cu Ludovic Orban, deoarece acesta l-a informat că nu va respecta cerințele PMP, respectiv intrarea la guvernare a PMP și OUG pe primari în două tururi. Totodată, Orban l-a anunțat că nu va înființa nici Ministerul pentru relația cu Moldova.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, marți, că a ajuns la un acord cu PNL în privința tuturor cerințelor ALDE, astfel că formațiunea politică va decide în forurile statutare susținerea învestiturii Guvernului condus de Ludovic Orban.

„A două întâlnire oficială pe care am avut-o în formație completă ne-a pemis să finalizam discuțiile pe documentul pe care l-am prezentat la întâlnirea precedentă, cu cele 12 cerințe pe care noi le-am formulat. Am căzut de acord asupra tuturor, fie că este vorba de formula Guvernului monocolor, fie că este vorba de zonă economică unde am convenit asupra necesității unor investiții. Am discutat și astăzi am finalizat. Concluzia ca atare este că împreună cu colegii mei ne vom prezența în față Biroului Permanent Executiv al ALDE unde vom susține ca Biroul să dea vot în favoarea învestiturii domnului Orban în fruntea viitorului Guvern. Aceasta este propunerea pe care o facem”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urma negocierilor purtate cu PNL.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a reluat marți întâlnirile cu reprezentanții partidelor parlamentare pentru constituirea unei majorități parlamentare necesare învestirii noului guvern.

Negocierile continuă și miercuri.

„Propunerea noastră e ca votul de învestire să se producă cât mai repede. Vom depune lista de miniștri și programul joi, cel târziu vineri. În mod evident Birourile permanente permanente – aici sper că PSD va depăși tentativa de boicot pe care a anunțat-o și-și vor îndeplini obligațiile – reuniunea BPR să fie luni. După părerea se poate stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură miercuri”, a afirmat Orban, precizând că programul de guvernare „este aproape gata”.

Întrebat despre condițiile USR, liderul PNL a afirmat: „Eu sunt convins că va funcționa rațiunea și că această coeziune pe care am avut-o în susținerea moțiunii de cenzură se va manifesta și la susținerea guvernului”.

„Mâine și poimâine (marți și miercuri – n.r.) vom avea runda a doua de discuții cu partenerii alături de care am depus moțiunea de cenzură și alături de care am reușit demiterea guvernului PSD. Mâine ne vom întâlni cu delegațiile ALDE, PMP, UDMR și USR, iar miercuri cu reprezentanții Pro România”, a anunțat luni Ludovic Orban.

Potrivit unor surse, Orban se va întâlni marți la ora 9.30 cu delegația ALDE, la 11.00 cu cea a PMP, la 13.30 cu reprezentanții UDMR și la 15.00 cu cei ai USR. De asemenea, miercuri, la ora 12.00, el se va întâlni cu liderii ProRomânia. Întâlnirile urmează să aibă loc la Parlament.

„Propunerea noastră e ca votul de învestire să se producă cât mai repede. Vom depune lista de miniștri și programul joi, cel târziu vineri. În mod evident Birourile permanente permanente – aici sper că PSD va depăși tentativa de boicot pe care a anunțat-o și-și vor îndeplini obligațiile – reuniunea BPR să fie luni. După părerea se poate stabili un calendar de audieri care să permită votul de învestitură miercuri”, a mai afirmat Orban, precizând că programul de guvernare „este aproape gata”.

Întrebat despre condițiile USR, liderul PNL a afirmat: „Eu sunt convins că va funcționa rațiunea și că această coeziune pe care am avut-o în susținerea moțiunii de cenzură se va manifesta și la susținerea guvernului”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Demisii în lanț la o multinațională care le-a cerut angajaților să vină 5 zile pe...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Imagini greu de privit din Israel. Cratere uriașe, resturi de rachete și cartiere distruse în...
Eclipsă inelară de Soare astăzi. De la ce oră și în ce regiune poate fi...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
Trucul care te ajută să plătești mai puțin la gaze. Factura va fi mult mai...
Topul judeţelor în funcţie de salariul mediu. În Bucureşti se câştigă aproape dublu faţă de...
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a...
ULTIMĂ ORĂ! Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu
Anvelopele M+S, interzise în Germania începând cu această lună
Iranul a lansat aproape 200 de rachete către Israel. Atacul a fost „mult mai mare”...
A fost găsită o planetă CA PĂMÂNTUL în jurul unei stele foarte aproape de noi
O legendă a televiziunii s-a stins! A fost un actor cu un suflet extraordinar și...
Simona Halep a spus DA! Românca a confirmat evenimentul din februarie
Hohote de plâns la Asia Express! Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în...
VIDEO China este pregătită de război
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
VIDEO. Cea mai recentă apariție a actriței Melis Minkari a captat atenția tuturor. Dovadă că...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
Muntele Everest este o anomalie în Himalaya, iar cercetătorii au aflat de ce