„Pentru România aș vrea o guvernare de centru-dreapta. Nu cred în revoluții permanente. Constituția are o structura și a construit o structură unde coabitarea este obligatorie. Obligatoriu cănd nu reușesc acest lucru în interesul cetățenilor și a comunităților, apar conflicte și au apărut multe”, a declarat președintele UDMR Kelemen Hunor, la dezbaterea cu Theodor Paleologu, de la Iași, organizată în cadrul Summitului Tinerilor 2019.
Prezidențiabilul UDMR spune chiar că îl vede pe contracandidatul său Theodor Paleologu în funcția de ministru de Externe, dar cu o condiție- să se distanțeze de „Petrov”.
„Eu dacă aș fi președinte, din 15 decembrie aș insista enorm ca Theodor Paleologu să devină ministru de Externe. Și sunt convins că nu va fi afectat de relația cu Petrov. Prim-ministru, eventual, dar pentru asta trebuie să câștige PMP alegerile. E important să se distanțeze de Petrov, așa cum m-am distanțat eu de de PSD”, a mai spus Kelemen Hunor.
În replică, candidatul PMP a spus: „Hunor, nu e prea elegant. E primul lucru pe care iî am în relația noastră să-ți reproșez. Ăsta este argumentul pe care îl folosesc oameni pe care nu-i stimăm prea mult”.
Magistrații Curții de Apel București au constatat,pe 20 septembrie, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost colaborator al Securității, decizia nefiind definitivă.
Pe 29 mai, Curtea de Apel București a înregistrat la Secția Contencios Administrativ Fiscal dosarul deschis la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, care cere stabilirea calității de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu.
În acțiunea în instanță se arată că fostul președinte și-a turnat colegii și a menținut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului, numele de cod fiind „Petrov”. În dosar sunt documente de la SRI și MApN.