CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost chestionat de comisii parlamentare din SUA și UE cu privire la modul în care compania de consultanță politică a obținut datele personale a 87 de milioane de utilizatori Facebook.
Amenda poate fi mică, pentru o companie ce valorează 540 de miliarde de dolari, dar este amenda maximă pe care o poate da Information Commissioner”s Office (ICO).
ICO a emis amenda anul trecut, după ce a anunțat că datele a cel puțin un milion de utilizatori britanici au fost printre informațiile culese de cercetător și utilizate în scopuri politice.
ICO a declarat, miercuri, că Facebook nu și-a recunoscut greșeala, chiar dacă a fost de acord cu plata amenzii. „Principala preocupare a ICO a fost că datele cetățenilor britanici au fost expuse. Protecția informațiilor personale și confidențialitatea personală sunt de o importanță fundamentală”, a declarat comisarul adjunct ICO, James Dipple-Johnstone.
Parlamentarii britanici au criticat răspunsul Facebook la scandal și refuzul lui Zuckerberg de a apărea și de a răspunde întrebărilor venite din Marea Britanie. De asemenea, aceștia și-au declarat îngrijorarea cu privire la utilizarea rețelei sociale în referendumul britanic din 2016 privind ieșirea din Uniunea Europeană.