Prima pagină » Știri politice » Marcel Ciolacu: E normal să se realizeze o moțiune de cenzură. Acesta e rolul Opoziției / Îi lăsăm să treacă luna de miere.

Marcel Ciolacu: E normal să se realizeze o moțiune de cenzură. Acesta e rolul Opoziției / Îi lăsăm să treacă luna de miere.

Marcel Ciolacu: E normal să se realizeze o moțiune de cenzură. Acesta e rolul Opoziției / Îi lăsăm să treacă luna de miere.
Marcel Ciolacu a declarat că PSD, acum că este în Opoziție, va pregăti o moțiune de cenzură, însă îi lasă pe cei de la PNL „să treacă luna de miere".

„Acesta e rolul Opoziției, nu e normal să se realizeze o moțiune de cenzură? Îi lăsăm să treacă luna de miere. Pe temele pe care ni le vor da dânșii ( realizarea moțiunii – n.r)”, afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

Acesta și-a explicat absența la vot, afirmând că liberalii au sfidat Parlamentul, pentru că s-au prezentat cu aceeași formulă de Guvern, deși trei dintre miniștri au primit aviz negativ în comisiile de specialitate, săptămâna trecută.

„Am de dat o explicație, ca președinte al Camerei Deputaților, astăzi, eu nu am participat la vot, deoarece niciunui om politic, indiferent la ce funcție accede, nu trebuie să sfideze Parlamentul. În Parlament, a existat un vot în comisii și miniștrii nu au primit avizul favorabil. Corect și cutumiar, lucru care s-a întâmplat întotdeauna în istoria post-decembristă a Parlamentul României, acești miniștri au fost schimbați”, a explicat Ciolacu.

Social-democratul a mai spus că respectă Guvernul Orban, fiindcă are legitimitate, prin votul oferit de Parlament.

„Este motivul principal deoarece eu nu am participat astăzi la vot. În comparație cu dl priml ministru, deja învestit, eu respect votul de astăzi al Parlamentului, acest Guvern este legitim, chiar dacă la limită, este un Guvern învestit, printr-un vot al Parlamentului și trebuie respectat”, a completat Ciolacu.

Teodor Meleșcanu a afirmat, luni, că nici el, nici Marcel Ciolacu nu au condus plenul reunit, pentru a nu exista îndoieli privind corectitudinea procesului de învestire. PSD a participat, însă, la numărarea voturilor, dând dovadă de seriozitate și asigurându-se de legitimitatea votului în Parlament.

Executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”. Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

Votul a fost unul secret, cu bile.

 

Citește și