Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat, marți, că a aflat despre clasarea dosarului „Rompetrol II” în timp ce se afla în ședința de la CSM. Acesta s-a arătat nemulțumit de soluție și a spus că de la CSM merge la DIICOT, pentru o discuție aplicată pe acest caz cu conducerea instituției.
„Cum ați aflat dumneavoastră am aflat și eu, astfel că acum mă duc la sediul DIICOT-ului ca să mă informez. Am convocat conducerea DIICOT-ului pentru discuție pe această temă. (..) Am fost în ședință. Doar am spus că mă duc până la dânșii să stăm de vorbă. O să mă duc să mă interesez exact despre ce e vorba. Este un dosar în care s-a dispus o soluție de clasare și ca în orice alt dosar se poate formula plângere împotriva soluției. Atunci vom vedea”, a spus Licu.
Întrebat dacă este o nouă „pată” pe obrazul Justiției din România, Bogdan Licu a spus că „din păcate, Justiția scârțâie de mult timp din punct de vedere al activității”.
Întrebat, în continuare, dacă, în calitate de procuror general va infirma soluția de clasare în acest dosar, Licu nu a confirmat, dar nici nu a infirmat.
„Vom vedea dacă va fi formulată plângerea împotriva soluției, cum se va pronunța conducerea DIICOT-ului, dacă se va formula o asemenea plângere, vom vedea ce e de făcut”, a precizat procurorul general.
În luna mai 2016, procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul „Rompetrol II”, punând sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acțiunile rafinăriei Petromidia și pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, investigațiile vizând intervalul 1998-2003, în ultimii trei ani Guvernul României fiind condus la Adrian Năstase.
În primul dosar „Rompetrol”, au fost trimise în judecată 13 persoane, printre acestea fiind omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul ministru Sorin Pantiș și Sorin Roșca Stănescu.