„Suntem pregătiți sută la sută pentru listare, zilele aceastea pregăteam lansarea achizițiilor de consultanți. Nu știu dacă mai facem vreo listare, dacă indicatorii de profitabilitate, pe ceea ce ne propune Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, adică implementarea în continuare a OUG 114/2018, mai conduce la oportunitatea listării anul viitor. Trebuie să ne hotărâm. Dacă vrem să facem listare, nu vrem decât să fim lăsați în pace, să putem să mergem pe ceea ne-am propus și să nu mai avem tot felul de intervenții a unor entități”, a declarat Badea, joi, în cadrul unei conferințe de specialitate organizată de Ziarul Financiar.
Potrivit oficialului Hidroelectrica, dacă nu se va lista la bursă, compania nu va face altceva decât să doneze energia. „Dacă nu vrem să facem listare, atunci nu vom face altceva decât să donăm energie la preț ieftin, la noua categorie de băieți deștepți”, a spus el.
Bogdan Badea a precizat că listarea este o sursă de finanțare și transparență: „Pe lângă avantajele din punctul de vedere al transparenței care vine odată cu listarea, aceasta este și un mijloc de finanțare. Suntem angrenați în cumpărarea activelor CEZ. Noi am avut o politică de dividende care ne-a permis să dăm dividende de 90% sau chiar 100% către acționari, din rezultatul financiar pe anii anteriori, și ne-a permis să dăm și dividende suplimentare atunci când acest lucru nu a afectat profitabilitate și nici în planurile de investiții ale companiei. Ne permitem în continuare să facem acest lucru, dar dacă va fi cazul să mai dăm dividende suplimentare, să avem ieșiri de cash sau să avem diminuări de venituri cum se întâmplă atunci, atunci listarea este una dintre resursele foarte importante, care ne-ar permite să ducem mai departe planurile de afaceri pe care le-am propus”, a explicat directorul.
OUG 114 a impus limite de prețuri în energie și o serie de reglementări ale pieței, iar companiile trebuie să vireze 2% din cifra de afaceri către ANRE.