„Pot totuși să adaug că am fost și eu impresionat emoțional de acest rezultat. Nu pot fi multe alternative cu privire la explicații. Fie nu au fost probe acolo, fie au fost probe și au fost ignorate de către judecători. Și într-un caz, și în altul, ceva pare a fi în neregulă, mai ales că un alt expert în materie de anchete penale s-a pronunțat cu privire la acest lucru, pare-se în cunoștință de cauză”, a declarat ministrul Justiției.
Predoiu a mai subliniat că un pas pentru a remedia problemele din sistemul judiciar este concursul pentru ocuparea posturilor de conducere a parchetelor.
„E clar că sunt probleme de rezolvat în justiția noastră și de aceea, facem eforturi ca să ducem până la capăt această procedură (de numire a șefilor de parchete, n.r.) și să avem un Minister Public condus de lideri numiți pe termeni prevăzuți de lege, cu toată legitimitatea necesară, să se apuce de o treabă mult, mult mai serioasă decât a fost în ultima perioadă”, a mai spus Predoiu.
Precizările vin după ce 25 de inculpați din dosarul Țăndărei au fost achitați definitiv, luni, de Curtea de Apel Târgu-Mureș. Ancheta a fost deschisă după ce 160 de copii romi au fost găsiți la cerșit în Anglia, iar datele arătau că cei mici au fost traficați de inculpați.
Cazul a făcut mare vâlvă în 2010, când peste 160 de copii de etnie romă duși la cerșit în Marea Britanie au fost identificați de autoritățile judiciare române și britanice, care au semnat un acord pentru constituirea unei echipe comune de investigații pentru capturarea traficanților, această acțiune derulându-se la Țăndărei, în Ialomița.