09:20:Garda de Mediu, după incendiul din Afumați: Nu sunt probleme pentru sănătatea populației
Reprezentanții Gărzii de Mediu precizează că fumul degajat de incendiul de vineri din localitatea Afumați nu reprezintă un pericol pentru sănătatea populației, valorile înregistrate de un laborator mobil fiind sub limita admisă.
„Am luat legătura cu Agenția de Protecția Mediului București, care are în dotare un autolaborator, care s-a deplasat. Am vorbit cu cei de la autolaborator și mi-au confirmat faptul că nu există pericol pentru sănătatea populației. Valoarea înregistrată este de 4 mg/mc. Valoarea este sub valoarea limită admisă, deci nu sunt probleme pentru sănătatea populației”, a explicat Emil Grigore, comisar la Garda de Mediu.
Potrivit specialistului, nu există pericole pentru populație mai ales pentru că vântul nu este puternic și zona în care s-a produs incendiul este una industrială.
„Până în zona rezidențială, avem cam 2 kilometri și jumătate. Oamenii nu trebuie să-și facă probleme”, a mai spus Grigore.
Știre inițială
Salvatorii intervin cu 14 autospeciale de stingere, patru autoscări, doua descarcerări și o ambulanță SMURD. În interior sunt depozitate materiale de tip PET.
Incendiul a fost localizat.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a emis și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă. „Incendiu major produs în Afumați. Evitați zona și eliberați căile de circulație pentru a permite accesul mijloacelor de intervenție”, a fot mesajul transmis.
ISU: Există posibilitatea prăbușirii halei. Un perete lateral al clădirii deja s-a prăbușit
Incendiul de la depozitul din Afumați a fost localizat, însă există în continuare riscul prăbușirii construcției, avertizează reprezentanții ISU București-Ilfov. Până la ora transmiterii știrii, nu a fost înregistrată nicio persoană rănită.
„Intervenția este în desfășurare, în acest moment incendiul este localizat, ceea ce înseamnă că acesta nu se mai poate extinde și la obiectivele învecinate. Colegii mei intervin cu prudență din exteriorul locaiei pentru că există posibilitatea prăbușirii halei. De asemenea, un perete lateral al clădirii s-a prăbușit. Vorbim de o hală pe structură metalică, învelită cu panouri tip sandviș, care din cauza temperaturilor foarte mari, se prăbușesc”, a declarat Bogdan Toma, ofițer de presă al ISU București-Ilfov, la Digi 24.