Jason Sheridan, în vârstă de 31 de ani din Liverpool, Marea Britanie a aflat datorită unei aplicații, că una dintre alunițele care-i apăruseră cu un an în urmă este de fapt un melanom, relatează Daily Mail.
Tânărului îi apăruse o aluniță pe brațul stâng, cu circumferința de 1 cm, încă din 2018. El a acordat atenție abia un an mai târziu când excrescența a dobândit culoarea roz.
Cu ajutorul aplicației SkinVision, bărbatul și-a verificat alunița și a aflat că e posbil să fie un simptom al cancerului de piele și i se recomandă urgent să consulte un medic.
În urma unui consult de specialitate, medicii au hotărât să-l supună pe tânăr unei intervenții de 40 de minute prin care i s-a îndepărtat alunița.
Biopsia țesutului îndepărtat a arătat că alunița respectivă este de fapt cancer de piele sub formă de melanom în primul stadiu. Cancerul de piele poate fi mortal atunci când e diagnosticat târziu.
Potrivit analizelor ulterioare pe care le-a făcut tânărul, cancerul de piele nu s-a răspândit în alte părți ale corpului, iar singura amintire a acestei experiența este cicatricea rămasă pe braț.
Bărbatul a afirmat că a folosit dintotdeauna cremă cu protecție solară și a evitat expunerea la soare și nu s-a gândit niciodată că ar putea face cancer de piele.
Tânărul a declarat pentru o publicație că aplicația respectivă i-a salvat viața.
Aplicația care detectează riscul de cancer se bazează pe o tehnologie de tip inteligența artificială și utilizează camera telefonului pentru a poza porțiuni ale pielii și a face o analiză complexă.