Cornel Mihai este acuzat de fraudă și fals și își va afla sentința pe 4 februarie.
Incidentul a avut loc pe 29 iunie când Victoria Oruwari a fost nevoită să își comande un taxi deoarece trenurile din stația London Bridge fuseseră anulate.
Aceasta a declarat în fața Curții că românul a tot întrebat-o despre vederea ei pe parcursul întregii curse, însă acesta a negat acuzațiile.
„Nu m-am simți bine pentru că nu e treaba lui așa ceva, dar eram în mașina lui și m-am gândit că cel mai bine e să fiu politicoasă. Mi-a spus că am mers cu bine mai departe și că par fericită și i-am răspuns «Da. Nu am de ce să fiu tristă», a declarat femeia.
Se pare că românul i-ar fi spus femeii că nu poate închide aplicația de taxi de pe telefonul lui și că are nevoie să încheie cursa de pe al ei.
„Mi s-a părut puțin ciudat, dar nimic din comportamentul lui nu m-a făcut să cred că nu sunt în siguranță. Nu credeam că e ceva la mijloc, însă i-am arătat că am încredere în el ținând cont de informațiile pe care le aveam pe telefon”, a declarat Victoria despre incident.
Însă, înainte de a-i înmâna telefonul lui Cornel, femeia a dezactivat funcția telefonului specială pentru persoanele nevăzătoare, funcție prin care orice acțiune făcută pe telefon este descrisă de un sistem vocal.
Victoria și-a dat seama ce a făcut românul abia când a ajuns acasă, potrivit spuselor ei.
„Asta m-a făcut încă o dată să îmi dau seama că sunt mai vulnerabilă și mai susceptibilă să fiu victima unei infracționalități, însă pentru a avea o viață împlinită trebuie să am încredere în ceilalți”, a declarat Victoria potrivit mirror.co.uk.
După ce a descoperit că i-au fost furați bani, Victoria l-a reclamat pe șofer companiei uber care a acționat imediat: i-a returnat suma și l-am raportat pe Cornel Mihai la poliție.
De asemenea, românului i-a fost retrasă și licența de șofer Uber.
Cornel Mihai a declarat în fața Curții că lucrurile nu s-au întâmplat așa cum susține Victoria, bărbatul susținând că a încheiat cursa de pe propriul telefon.
Sursă FOTO: mirror.co.uk