Prima pagină » Știri » Klaus Iohannis se întâlnește cu președintele CSM, după votul privind eliminarea pensiilor speciale

Klaus Iohannis se întâlnește cu președintele CSM, după votul privind eliminarea pensiilor speciale

Klaus Iohannis se întâlnește cu președintele CSM, după votul privind eliminarea pensiilor speciale
Președintele Klaus Iohannis va avea joi o întâlnire cu președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Margareta Tînț, și cu vicepreședintele CSM Tatiana Toader, a anunțat miercuri Administrația Prezidențială.

Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu președintele și vicepreședintele CSM va avea loc joi, de la ora 11:00, la Palatul Cotroceni. Potrivit Adminisrației Prezidențiale, întrevederea are loc la solicitarea conducerii CSM.

Întâlnirea are loc după ce, marți, Camera Deputaților a votat eliminarea pensiilor de serviciu, ceea ce a provocat nemulțumirile magistraților.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis marți că a luat act și susține necondiționat poziția exprimată de magistrați în adunările generale convocate în data de 21.01.2020, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența și statutul acestora.

„Consiliul Superior al Magistraturii atrage atenția asupra riscurilor pe care un astfel de demers le poate produce asupra actului de justiție. Pe această cale, Consiliul Superior al Magistraturii reiterează solicitarea adresată Parlamentului României în sensul renunțării la astfel de inițiative legislative și își exprimă disponibilitatea unui dialog onest, pornind de la premisa necesității de a consolida statutul de independență a magistraților judecători și procurori”, a transmis CSM, marți, printr-un comunicat de presă.

În plus, președintele CSM, Nicoleta Țînț, a declarat pentru MEDIAFAX că CSM își va intensifica demersurile, atât în plan intern, cât și extern, pentru că pensia de serviciu a magistraților să fie menținută.

Proiectul de lege ce vizează eliminarea pensiilor speciale a fost votat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri.

Actul normativ vizează parlamentari, magistrați și funcționari publici cu statut special, excepție făcand militarii și polițiștii.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de șeful statului.

 

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și