MARIUS TUCĂ SHOW. Invitat Dr. Simona Tivadar: Problema de bază a medicinei românești este absența oricărui protocol. Fiecare face ce îl taie capul / Despre detoxifiere: Nu există. Corpul nostru nu acumulează toxine / Despre vaccinuri: Fetele mele sunt vaccinate HPv în plin scandal vaccinal – VIDEO

MARIUS TUCĂ SHOW. Invitat Dr. Simona Tivadar: Problema de bază a medicinei românești este absența oricărui protocol. Fiecare face ce îl taie capul / Despre detoxifiere: Nu există. Corpul nostru nu acumulează toxine / Despre vaccinuri: Fetele mele sunt vaccinate HPv în plin scandal vaccinal - VIDEO
Publicat: 30/01/2020, 18:20

Principalele idei din emisiune:

Ora 18.10 Soluția pentru atunci când ne ghiftuim: Când mâncăm și bem bine trebuie să dansăm după aceea, ceea ce a făcut toate triburile. Când le-au dat ayahuasca, au dănțuit.

Ora 18.08 Despre pește: Poate fi mâncatîn orice formă în care să nu înghită mult ulei.

Ora 18.06 SimonaTivadar, despre vaccinuri: Fetele mele sunt vaccinate HPv în plin scandal vaccinal. Eu mi-am vaccinat fetele și bine am făcut și vezi că s-a introdus acest vaccin și la băieți. Eu vreau să mă vaccinez anti-zona zoster, pentru că având epidemie de gripă, iată coronavirus. Ce bine ar fi fost să fi avut acest vaccin împotriva acestui coronavirus. Îl făceam acum 2 săptămâni și apoi el putea să vină pentru că eram vaccinați.

Ora 18.04Despre părinții care vor diete pentru copii: Am primit recent o solicitare. Bună ziua, doamna doctor, vreau să programez un sugar la clinica dvs. Ce să vorbesc cu sugarul acela? El are 7 luni, cum să comunic cu el? Mă dar are salariu, face ce vrea? Nu face ceea ce îi permiți tu să facă? Degeaba îi spui copilului nu mai bea atâtea sucuri, dar tu i le-ai cumpărat. În primii doi ani de viață, mamele simt multă presiune. Vai… copilul tău nu a mâncat kale, nu va ajunge nimic în viață.

Ora 18.01Tivadar Circul, despre apa alcalină: Acizii din noi, animalele moarte. Acest subiect nu l-aș închide. În stomac, pH-ul e între 1 și 3. Urina are 6, pielea are 6 și un pic. Deci cum să vorbești despre alcalinizare, să bei atâta apă alcalină. O să faci oricum edem cerebral. De ce vrei să faci tu pH de sodă cuastică acolo, de săpun. Îți dau un aparat de alcalinizat care să îți facă sângele alcalin pentru că ai mâncat multe animale moarte care au acizi. Dacă bei multă apă alcalină faci edem cerebral, dar nu îți schimbă ph-ul sângelui așa cum vrei tu.

Ora 18.00Despre mămăligă: Mie îmi place mămăliga. E un aliment de seară. E ușor digestibilă, dar dacă pui pe ea brânză de burduf, smântănă și ou, trebuie să pleci să plimbi cățelul până la Ciorogârla.

Ora 17.52Despre „dietele anticancer”: Evident că nu există. În primul rând pentru că nu există o formă de cancer și zeci și sute de feluri de cancer, diferențiate. Deci cui te adresezi? La fel cancerului de limbă ca și celui de colon. Eu zic că gura și anusul sunt două orificii diferite cărora să ne adresăm. Dacă mănânci numai carne procesată, de proastă calitate… Dă-le dracu de e-uri că astea sunt altă tâmpenie, altă isterie lansată. Ca să faci un cancer trebuie să ai ereditate. Trebuie să fie factori genetici, factori de mediu și factori locali. Cancerul este o boală plurifactorială. Dacă eu îți dau numai mâncare bună și tu fumezi 300 de pachete de țigări pe zi, am eu un aliment cu care să pot stopa cancerul? Nu.

Ora 17.44Sfaturi pentru cei care doresc să slăbească: Trebuie să nu rabde de foame. Răbdatul de foame e cea mai mare capcană în cura de slăbire. Chimia curei de slăbire e simplă. Trebuie glucoză puțină, proteine puternice, lipide puține. Meniul are legătură cu sexul, vârsta, activitatea individului. Nu putem să dăm o rețetă generală. Un singur fel de mâncare la prânz, seara poate fi o brânză, nu toată lumea mănâncă carne. (…) Pastilele de slăbit sunt niște prostii. Niște țepe.

Ora 17.41Despre detoxifiere: Nu există. Corpul nostru nu acumulează toxine. Dacă mănânci prea mulți mici, acele deșeuri nu ți se scoate sucul verde.

Ora 17.36Tivadar, despre masa de seară: Ultima masă consistentă trebuie să fie undeva aproape de apusul soarelului, pentru că am descoperit curentul acum sute de ani și încă nu ne-am adaptat. Trăim în bioritmul lumină-întuneric.

Ora 17.34Despre micul dejun: Amestec de cereale cu iaurt sau lapte e ok. Avantajul cerealelor e că suntem obligați să mestecăm și atunci creierul nostru înțelege și ne săturăm cu o cantitate mai mică. Dar dacă mai pui mult lapte obții fix o bombă calorică. Depinde ce lapte pui. Dacă pui iaurt cu 10% grăsime calorică. Dacă eu pun un lapte gras și un iaurt cu 10% grăsime atunci e „boom”. Cereale fără zahăr de calitate bună nu prea există.

Ora 17.30Tivadar:Ceea ce mănânci trebuie să fie condiționat de ceea ce vei face în următoarele 3-4 ore. Nu poți mânca retroactiv.Tu nu poți să recuperezi ce nu ai mâncat toată ziua.

Ora 17.27Despre post: Disprețuiesc austeritatea postului în mod real. Ei se prefac că țin post. Dacă ne uităm bine în calendarul ortodox postul este cu dezlegare de untdelemn. Prin restricțiile religioase impuse unui popor, vechii greci trebuiau să sacrifice boul cel mai gras, nu pe cel mai slab, că le dădea năpastă, lăcuste peste recolte. Ce însemna asta? Să arzi grăsimea și să mănânci cărnița. (…) Erau permise niște grăsimi vegetale în mod direct. Nimeni nu se ducea la hypermarket să ia un kilogram de caju și să îl mănânce de post. (…) Un abuz e un abuz. Nimeni nu își propune să mănânce grăsime de balenă ca un eschimos. E o carte care îl determină pe om să gândească logic. Omenirea a încercat întotdeauna. Singura modalitate erau normele religioase, singura învățătură, metode care erau excepționale. Atunci de ce nu ții cont de lucrurile astea? De ce crezi că dacă mănânci un lighean de cartofi ții post? Pentru că scopul era să nu ți se pună grăsime pe artere. Dacă mănânci cartofi prăjiți ce îți mai trebuie linte și mazăre? Nu merdenele care înseamnă făină, margarină. Cu nu știu ce maglavais de ciuperci. Poate să mănânce pâine. Multe feluri de copturi la cuptor, trebuie să mănânci puțin, multe legume poți să mănânci. Și să nu bei niciun fel de sucuri.

Ora 17.13Simona Tivadar, despre lipsa protocoalelor în medicina românească: Medicina se învață, nu se citește. Eu când vorbesc despre un subiect din competența mea e ca și cum aș face o consultație, e ca și cum aș pune parafa. (…) Problema de bază a medicinei românești este absența oricărui protocol. Fiecare face ce îl taie capul. Un infarct se tratează într-un fel la Cluj, altfel la Ciorogârla și altfel la București. Toți dăm examen din aceeași bibliografie. Când avem subiectul nodul tiroidian trebuie să scrii exact protocolul. Pentru orice boală există un protocol. Medicina funcționează foarte bine pe protocoale.El nu există la noi sub formă de lege. Protocoalele acestea sunt protocoale profesionale pe care le are fiecare dintre specialitățile noastre și care, dacă sunt încălcate în străinate, devin cazuri de malpraxis. La noi nu se întâmplă nimic atunci atunci când sunt încălcate. Toți tratăm la fel un copil de 22 de ani cu 300 și ceva glicemie depistat.

Ora 17.10 Tivadar, despre umorul ei: Umorul este politețe disperării, a spus cineva mult mai deștept decât mine. (n.e. – Oscar Wilde)

Ora 17.09 Simona Tivadar: Pentru că specialitatea mea nu e ca atare cunoscută nicăieri în lume și atunci a trebuit să fac și endocrinologie ca să fie studiile mele echivalente în Europa. Pentru că la ei nu există nutriția, de abia se introduce, e diabet-endocrinologie, la noi este separat. Din 2007 ne tot scremem cu toții să facem în așa fel ca măcar cei care iau azi rezidențiatul să nu ia aceeași țeapă pe care am luat-o eu. (…) La pensie vreau să mă retrag în Spania, unde e unul dintre copiii mei și după pensie în ceruri. Acesta e visul de pensie – să îmbătrânesc pe malul Mediteranei.Una dintre fetele mele locuiește de 12 ani în Barcelona. Am învățat spaniolă între timp pentru a putea vorbi cu nepoții mei. Nepoții mei încă nu există. Se va căsători cu un cetățean spaniol. Pensia mea ce e acum? Pensia e acum ăhă. Mai este până atunci.

Știrea inițială:

Marius Tucă și Simona Tivadar vor discuta despre obiceiurile alimentare ale românilor, moda detoxifierii, a veganismului și a suplimentelor, dietele-minune, alimentația echilibrată și aerul sănătos.

De unde apetitul nostru de a mânca orice ni se vinde, cu orice risc?

De ce au succes suplimentele alimentare la români?

De ce preferăm internetul unei vizite la medic?

De ce a devenit postul un prilej de îmbuiare?

Leacuri băbești vs ciuperci exotice miraculoase. Care au efect?

Există, într-adevăr, o dietă minune de slăbit?

Un român ar trăi sănătos dacă ar respecta coșul zilnic?

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Finală Elena Lasconi - Călin Georgescu, la prezidențiale? Ce arată datele acum despre Ciolacu
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
Cum a ajuns Ion Iliescu primul președinte al României democrate. Istoria marcată de minciuni, proteste...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
Detalii nebănuite despre soția lui Călin Georgescu. Cristela are o meserie total diferită față de...
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut...
Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...
Elena Lasconi, prima reacție după ce a intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Verificarea ITP, în continuare blocată. RAR a anunțat când se va remedia problema
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Dezvăluirea momentului despre Călin Georgescu. Dan Diaconescu aruncă bomba. Nu știa nimeni
Cine e fiul lui Călin Georgescu. A fost colegul de cameră al lui Novak Djokovic
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
”The Apprentice”, filmul care dezvăluie latura controversată a lui Donald Trump, respins de actorii de...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Postul are efecte semnificative în creierul uman, a descoperit un studiu