Prima pagină » Știri » Brexit. Mărfurile și bunurile vor continua să circule liber, cel puțin până la sfârșitul anului

Brexit. Mărfurile și bunurile vor continua să circule liber, cel puțin până la sfârșitul anului

Brexit. Mărfurile și bunurile vor continua să circule liber, cel puțin până la sfârșitul anului
Furturi de identitate, descoperite de ANAF la persoane fizice care desfășurau afaceri online și livrări - Foto: Pixabay
Românii vor putea trimite și primi colete în și din Marea Britanie, de sâmbătă, când Regatul iese oficial din Uniunea Europeană, în aceleași condiți ca în prezent. Reglementările actuale rămân în vigoare în perioada de tranziție, care se încheie la 31 decembrie 2020.

Mărfurile și bunurile vor continua să circule liber între România și Marea Britanie, chiar dacă Regatul Unit va fi de sâmbătă, în mod oficial, în afara Uniunii Europene. Acordul de retragere Brexit, așa cum a fost ratificat miercuri de Parlamentul European, prevede o perioadă de tranziție până la sfârșitul anului. În această perioadă, Marea Britanie și Uniunea Europeană vor negocia detaliile așa-numitei tranziții comerciale, care se va aplica începând cu 1 ianuarie 2021.

„O consecință importantă este aceea că mărfurile și bunurile vor continua să circule liber între Marea Britanie și România, fără declarații vamale sau controale suplimentare”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România, care a participat joi, la Berlin, la Reuniunea Managementului DPD Group. Liderii europeni ai DPD Group, unul dintre cei mai importanți curieri expres din Europa, au discutat despre implicațiile Brexit-ului asupra serviciului de curierat și stadiul pregătirilor pentru acest moment.

„DPD România menține operațiunile obișnuite cu Marea Britanie, astfel încât tranziția post-Brexit să fie cât mai lină și mai lipsită de dificultăți. Experiența în livrări internaționale a echipei noastre ne face să fim încrezători că vom fi pregătiți pentru provocările care vor urma”, a adăugat Karla Codrea. Marea Britanie este a treia cea mai importantă destinație a livrărilor internaționale a DPD România, după Germania și Italia, deținând o pondere de 12,63% din volumul expedițiilor.

Odată cu finalizarea negocierilor tehnice, este de așteptat ca pentru mărfurile și bunurile care vor circula între Marii Britanie și Uniunea Europeană să fie nevoie de informații, documente, taxe și impozite suplimentare. Acest lucru se va întâmpla însă cel mai devreme la 1 ianuarie 2021, după negocieri care se anunță „dificile”. O eventuală decizie privind prelungirea perioadei de tranziție va fi comunicată de Comitetul UE-UK cel mai târziu în 30 iunie 2020.

DPD România, parte a DPD Group, unul dintre cei mai importanți operatori de curierat expres din Europa, este activă pe piața locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. În prezent, se află printre primele companii de curierat rapid și coletărie din România, cu o acoperire de 100% a teritoriului național. Are peste 1.200 de angajați (inclusiv francizele), 47 depozite și 10 milioane de colete livrate anual, și efectuează livrări în toată Europa, SUA, Canada și Rusia.

Sursa foto: DPD România

 

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și