Constantin Zaharia a declarat, marți, corespondentului Mediafax, că la fabrica de panificație pe care o deține în Argeș are deja angajate 10 femei din Nepal. Omul de afaceri spune că a apelat la această soluție în noiembrie anul trecut, tot din cauza crizei de personal.
„Am zece fete din Nepal. Din cauza lipsei forței de muncă le-am adus. Având permanent anunț în ziar, nu a venit nimeni. Atunci am decis să aduc forță de muncă din Asia. Am prieteni care au adus pakistanezi, indieni, din Sri Lanka, India, așa m-am decis să aduc și eu”, a declarat Zaharia.
Omul de afaceri povestește că a contactat o firmă specializată din Pitești și a plătit 1100 de euro ca să aducă muncitori din afara țării, în acești bani intrând și costul actelor de angajare, transportul cu avionul sau traducerile.
Despre cele 10 femei din Nepal, patronul spune că nu au nicio problemă de integrare.
„S-au integrat foarte bine. Vecinii din bloc le-au primit foarte bine. La muncă, mănâncă împreună cu salariații, lucrează. Nu a fost nicio problemă de integrare. Ele au fost cazate toate într-un apartament”, a afirmat omul de afaceri.
Planurile acestuia nu se opresc aici. Pe lângă faptul că s-a oferit să-i angajeze pe cei doi brutari din Ditrău, patronul vrea să mai angajeze alte 20 de persoane, tot din Sri Lanka.
„Am făcut o adresă deja către firma respectivă și am solicitat încă 20 de persoane. Aș vrea din Sri Lanka pentru că ei vorbesc engleză. Iar cei doi brutari din Ditrău, am luat deja legătura cu cineva din firmă. Dacă nu se liniștesc apele acolo, vor veni”, a mai precizat Constantin Zaharia.
Fabrica de panificație a omului de afaceri argeșean are 246 de salariați.
Cazul brutăriei din Ditrău a ajuns în atenția publicului după ce localnicii s-au revoltat împotriva celor doi angajați srilankezi. Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună, oamenii insistând că nu vor emigranți în satul lor.