Coincidență sau nu, scriitorul american de ficțiune Dean Koontz a prevăzut în anul 1981 apariția unui virus din China, o armă biologică făcută în laboratoarele militare de lângă Whan. Detaliile și asemănările cu coronavirusul care face ravagii în China sunt absolut uluitoare.
Romanul de ficțiune ”The Eyes of Darkness” spune povestea unui laborator militar chinez care creează un nou virus care poate fi folosit ca armă biologică în timpul războiului. Laboratorul este localizat în mod ironic în Wuhan, China, iar virusul se numește Wuhan-400.
În cartea lui Koontz, virusul este numit ”arma perfectă”, deoarece afectează numai oamenii. De asemenea, nu poate supraviețui în afara corpului uman mai mult de un minut și nu necesită un proces costisitor de decontaminare odată ce se răspândește.
Coincidența dintre virusul descris în carte și coronavirus este neobișnuit de precisă. Koontz descrie bacteria drept un virus care afectează căile respiratorii, un fel de pneumonie, iar acesta poate să fie distrus doar cu curenți electrici.
Oficialii CDC au declarat pentru Fox News că „vor exista cazuri suplimentare în zilele și săptămânile următoare, inclusiv printre alte persoane care s-au întors recent de la Wuhan.” Deși primii 195 de evacuați au fost eliberați marți, „peste 600 de persoane care s-au întors pe zborurile din Wuhan rămân sub carantină federală și sunt monitorizate îndeaproape pentru a conține răspândirea virusului”, au adăugat oficialii.
Un fragment din descrierea viruslui a fost distribuit pe rețelele sociale de fosta prezentatoare TV Oana Mareș.
Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus arată că sunt peste 2.000 de morţi în întreaga lume, după ce autorităţile din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, au anunțat, miercuri, 132 de noi decese.
Astfel, cel mai nou bilanț arată că noul coronavirus din China a provocat până acum moartea a 2.012 persoane. Au fost 75.216 îmbolnăviri, dintre care 14.719 oameni s-au făcut bine. În prezent sunt 48.428 de oameni bolnavi, dintre care 12.057 sunt considerați în strare gravă sau critică.
Sursă foto: Pixabay.com