Prima pagină » Mini » Ce nu s-a spus până acum despre coronavirus: Remediul există! Vezi pentru cine

Ce nu s-a spus până acum despre coronavirus: Remediul există! Vezi pentru cine

24 feb. 2020, 14:20, Mini
Ce nu s-a spus până acum despre coronavirus: Remediul există! Vezi pentru cine

Întreaga planetă e pusă pe jar de virusul ucigaș – COVID-19 (coronavirus). După China, acum Italia a devenit al doilea punct roșu pe hartă.

Ciudățenia este că se știe de mult timp de acest virus, mai mult există chiar și vaccinuri. Doar că nu pentru oameni, ci pentru animale.

Pentru câini, spre exemplu, există de mult timp, pe piață, un vaccin chiar contra coronavirusului (foto mai jos).

Iată ce scrie în prospect: „VANGUARD® Plus 5 / CV-L este conceput pentru a vaccina câini sănătoși la vârsta de 6 săptămâni sau mai mult ca metodă de prevenire a ciumei cauzate de canina (CD), virusul hepatitei B (ICH) cauzat de adenovirusul canin de tip 1 CAV-1), bolile respiratorii cauzate de adenovirusul canin de tip 2 (CAV-2), parinfluenza canină cauzată de virusul parainfluenza (CPI), enterita cauzată de coronavirusul canin (CCV) și parvovirusul canin (CPV) Provocată de Leptospira canicola și L. bicteoragiae”.

Potrivit unor teorii ale conspirației, scenariul în cazul coronavirusului reia pașii unei panici generale care s-a propagat și în cazul SARS, al gripei aviare sau porcine. La început se vorbeşte de câteva cazuri de îmbolnăvire, apoi apar morţii, iar la final izbucneşte ameninţarea unei pandemii.

În esență, fiecare nou virus îşi ia tributul de victime, provocând decese, dar nu mai multe decât face anual, în orice ţară, o gripă sezonieră.

Despre Coronavirus

Coronavirus este o specie de virus cu capsulă, aceasta având rolul de a proteja virusul de atacul sistemului imunitar al gazdei. În momentul în care virusul intră în celula-gazdă, acesta produce în mod rapid proteine virale (informațiile genetice fiind codificate sub formă de ARN).

Majoritatea tulpinilor afectează în mod exclusiv animalele (cămile, lilieci, câini, pisici). Uneori, pot apărea mutații care facilitează transmiterea virusului și la om. În cadrul acestei specii, există mai multe tulpini, printre care câteva responsabile de infecții la oameni:

  1. Coronavirusurile umane 229E și OC43, responsabile pentru răceli obișnuite;
  2. Coronavirusul NL63 – un virus comun în populația umană, responsabil pentru infecții respiratorii;
  3. Coronavirusul HKU1 – responsabil pentru un număr mic de infecții respiratorii;
  4. SARS-CoV (Severe acute respiratory syndrome-related coronavirus) – responsabil cu un număr ridicat de cazuri în 2002-2003;
  5. MERS-CoV (Middle East respiratory syndrome coronavirus) – descoperit la om în 2012, poate fi responsabil de infecții respiratorii grave;
  6. Coronavirusul Wuhan – cel mai recent, descoperit în orașul Wuhan din China în 2019, și care prezintă în acest moment riscul apariției unui număr ridicat de cazuri la nivel mondial.

Detalii despre tratamentul pentru coronavirus în cazul câinilor aici