Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus COVID-19 se mărește pe zi ce trece și în România, iar specialiștii consideră că persoanele care au un risc mai ridicat de a dezvolta simptome grave sunt cei cu sistemul imunitar slăbit și cei bolnavi.
Medicul mutriționist Ruxandra Pleșea a oferit câteva sfaturi pentru o digestie sănătoasă și pentru întărirea imunității, potrivit a1.ro.
„Studiile arată că la noi tot mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate din cauza unei alimentații necorespunzătoare. Așa că medicii ne recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos, cu activitate fizică zilnică și cu o dietă echilibrată care să conțină legume, fructe, lactate, evitând orice exces caloric”, a explicat aceasta.
Dieta alimentară ar trebui să conțină alimente bogate în fibre, dar și alimente cu rol probiotic.
Astfel, una dintre recomandările specialiștilor este iaurtul deoarece conține culturi bacteriene care contribuie la sănătatea sistemului digestiv.
De asemenea, nu trebuie să uităm de fructe și legume care trebuie consumate zilnic.