Prima pagină » Coronavirus » MĂSURI. Eugen Tomac cere ca personalul medical să fie testat cu prioritate. „Medicii, cele mai prețioase resurse”

MĂSURI. Eugen Tomac cere ca personalul medical să fie testat cu prioritate. „Medicii, cele mai prețioase resurse”

MĂSURI. Eugen Tomac cere ca personalul medical să fie testat cu prioritate. „Medicii, cele mai prețioase resurse”

Eugen Tomac, președintele PMP, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook că medicii sunt cele mai prețioase resurse pe care România le are în prezent, iar cadrele medicale trebuie să fie testate cu prioritate.

„Cerem măsuri ferme pentru protecția medicilor și a personalului medical. România nu își mai poate permite încă un eșec cutremurător precum cel de la Spitalul Județean Suceava.

Cele mai prețioase resurse pe care România le are în lupta cu virusul necruțător COVID-19 sunt medicii și personalul medical. Îmbolnăvirea cu Coronavirus a celor 52 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava reprezintă un eșec incalificabil de management sanitar, iar Guvernul are obligația să ia toate măsurile pentru a se asigura că acest lucru nu se mai repete. Nimic nu e mai important, în această criză, decât să asigurăm protecția sănătății celor care luptă în prima linie pentru salvarea de vieți omenești” a scris marți pe Facebook președintele PMP.

În acest context, partidul pe care îl conduce cere Guvernului, prin Ministerul Sănătății, să ia urgent următoarele măsuri de protecție a personalului medical și a personalului auxiliar din spitale, în semn de recunoștință pentru munca și dedicarea lor:

„1. Testarea cu prioritate, în termen de 3 zile, a întregului personal medical și a personalului auxiliar din spitale, urmată de retestarea săptămânală a acestora, pentru a proteja sănătatea pacienților, dar și a personalului medical.

2. Dotarea cu echipamente de protecție suficiente pentru toți medicii, inclusiv pentru medicii de familie și cei din ambulatoriile de specialitate. Dotarea cu echipamente de protecție suficiente pentru asistente, șoferii de pe ambulanțe, infirmiere, brancardieri, personalul curățenie care interacționează cu medicii și pacienții în această perioadă.

3. Monitorizarea respectării riguroase a procedurilor. În toate spitalele din țară e nevoie de instituirea rutinei de respectare a protocoalelor și de sancțiuni dure pentru cei care nu le respectă.

4. Cazarea medicilor și asistentelor ce tratează cazuri de Coronavirus în locații izolate, care să le permită să nu își expună familiile riscului contagiunii.

5. Decontarea consultațiilor oferite de medicii de familie prin telefon sau prin mijloace electronice (skype sau alte platforme online). Medicii de familie sunt expuși contactului direct cu persoane care pot să fie purtătoare ale virusului COVID – 19”, a mai scris Tomac pe pagina sa de Facebook.

Reacția lui Eugen Tomac vinde după ce la la Spitalul Județean Suceava, 52 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus.

 

 

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele