Prima pagină » Diverse » CORONAVIRUS. Transportul în comun, SUSPENDAT în Iași. Cum vor putea să circule anumite categorii profesionale

CORONAVIRUS. Transportul în comun, SUSPENDAT în Iași. Cum vor putea să circule anumite categorii profesionale

CORONAVIRUS. Transportul în comun, SUSPENDAT în Iași. Cum vor putea să circule anumite categorii profesionale

Primăria Municipiului Iași a luat măsuri de restricționare a transportului public. Din cauza epidemiei de Covid-19, transportul în comun în oraș este suspendat. Măsurile intră în vigoare de miercuri, 25 martie 2020.

Doar cadrele medicale, farmaciștii, polițiștii, militarii și voluntarii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun, dacă vor prezenta o legitimație la urcare și vor purta măști și mănuși de unică folosință, transmite stiri.tvr.ro.

„Începând cu data de miercuri, 25 martie, accesul în mijloacele de transport public de călători se va face doar pe baza legitimației de serviciu sau a unei adeverințe eliberate de angajatorii enumerați mai sus, care să ateste calitatea de angajat. Tot excepție constituie toți angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Poliției Locale Iași, care vor utiliza aceeași modalitate de identificare”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașului.

Marți, primarul Chirica a avut o intervenție la GÂNDUL LIVE, în care anunța practic măsurile urgente în contextul crizei Covid-19.

„Situația e similară cu ce se întâmplă la nivel național, european, doar că se simte un aer de abandon a urbei. Măsurile sunt mai restrictive. Noi am început de săptămâna trecută, cu locurile de joacă pentru copii. Toate locurile de joacă sunt încuiate, dezinfectate. Ne-am dat seama că restricția trebuie cu fermitate. E o inerție la schimbare, dar fermitatea statului e cea mai bună soluție. Dacă vă uitați pe pagina noastră de FB, chiar acesta a fost mesajul: Dacă vreți să ne mai întâlnim vreodată, haideți să stăm acasă! Eu cred că autoritatea centrală a recomandat pentru a pregăti terenul pentru restricționare. Următorul pas va fi interdicția. Pregătiți-vă. Există o dilemă dacă aglomerația de 3 persoane se referă inclusiv în mijlocul de transport. 2-3 săptămâni nu moare nimeni. Interdicția poate veni cu fermitate. A fost muncă de lămurire cu farmaciștii. Autobuzul e o bombă biologică. Avem paznic la fiecare ușă. Dacă sunt 27 de oameni într-un autobuz, e un risc ridicat. Închid transportul în comun dacă e cazul, cu tot riscul. Închiderea piețelor totuși ar crea o stare de panică generală.
Nici adunarea tuturor bătrânilor la o anumită oră nu este bună. În Iași avem 52.000 de persoane peste 65 de ani”, a declarat Chirica la GÂNDUL LIVE.

Autor