ORDONANȚA MILITARĂ 4. Vela: Cei care încalcă regulile IZOLĂRII intră direct în CARANTINĂ, pe banii lor! / Înghețăm prețurile la energie / Despescu: Au fost majorate amenzile pentru nerespectarea Ordonanței / Arafat: Refuzul internării unui pacient, sub incidență penală!

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Vela: Cei care încalcă regulile IZOLĂRII intră direct în CARANTINĂ, pe banii lor! / Înghețăm prețurile la energie / Despescu: Au fost majorate amenzile pentru nerespectarea Ordonanței / Arafat: Refuzul internării unui pacient, sub incidență penală!
Publicat: 29/03/2020, 19:59
Actualizat: 29/03/2020, 22:58

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă, la sediul MAI, începând cu ora 21.00, după întâlnirea avută cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății și cel al Economiei. Oficialii au anunțat implementarea Ordonanței Militare 4.

Marcel Vela: MAE va analiza în permanență măsurile acestor ordonanțe. Măsurile dispuse se vor ridica sau relaxa când suntem convinși că se va limita răspândirea acestui virus. Trebuie să oferim sprijin necondiționat celor care au nevoie. Putem reuși prin gesturi și comportament corect responsabil și susținut. E un examen pe o perioadă necunoscută. Putem stabili doar noi dacă vom realiza fiecare că suntem o națiune unită.

https://www.facebook.com/Gandul.ro/videos/502654990404627/

Tricolorul, imnul național au fost gândurile și speranțele tuturor înaintașilor noștri. Rog să permiteți să vă permit modificările aduse prin Ordonanța Militară 4 pe care am supus-o aprobării astăzi.

Sunt câteva modificări. Deplasările se vor face și în intervalul normal, pe întreaga perioadă a zilei, pentru tot ceea ce ține de zona medicală. Am permis deplasarea în afara locuinței celor peste 65 de ani și în intervalul orar 20-21, pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere în acest interval. Am venit în sprijinul acestor persoane.

ORDONANȚA MILITARĂ 4 by Gandul.info on Scribd

Tot pentru persoanele peste 65 de ani am adăugat condițiile care prin care pot fi sprijinite pentru vânzarea de produse de necesitate, sanitare. În intervalul 11-13 vor facilita accesul persoanelor de peste 65 de ani în aceste spații comerciale. Am abordat și un alt domeniu pentru cei care nu respectă condițiile de izolare, carantinare. Alături de colegi, am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină, cu condiția în care, obligatoriu, vor suporta toate cheltuielile carantinării.

Cei care NU respectă carantinarea, vor intra alte 14 zile în carantinare, suportând toate cheltuielile carantinării!

O altă zonă în care am încercat să clarificăm și să ajutăm persoanele care ajută care pun umărul la dezvoltarea economică, transportatori, am stabilit: conducătorii auto care intră în țară, cei care conduc tot ce ține de tonaj mai mare de 2,4 tone au trei opțiuni pentru a-și proteja familiiile:

Fie angajatorul le asigură un loc unde să se izoleze ÎNTRE CURSE, maxim 14 zile

Fie declară că se izolează la domiciliu

Fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantină, pentru protecția șoferilor, care transportă marfă.

Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în zone aglomerate, am stabilit în Articolul 8 ca autoritățile locale , începând cu 31 martie 2020, vor monta dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor, vor dezinfecta periodic casa scărilor, spații comune. Pentru a ajuta rețeaua sanitară proprie, dar în mod special medici, dar în mod special medicii, am stabilit: Ministerele cu rețea proprie vor asigura la cerere spații hoteliere pentru repausul medicilor.

Odată cu publicarea prezentei Ordonanței Militare 4 în Monitorul Oficial, prețurile la energie, carburanți etc NU mai pot fi majorate! Aceste prețuri pot doar să scadă, în funcție de cerere și oferte.

Mesajele de utilitate publică pot fi mediatizate și se vor adăuga ca timp suplimentar spațiului alocat pentru publicitate, intenționând să nu afectăm resursele financiare ale mass-media.

Art.12: Am autorizat mai multe centre de cercetare pe perioada stării de urgență, pentru a aviza, autoriza materiale, componente medicale necesare pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Covid-19.

Următoarele două articole: transportul maritim, plus o clarificare față de ordonanțele anterioare: Accesul navelor în porturile românești se va desfășura fără restricții, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. E interzis accesul piloților din zonele de risc roșii sau galbene, fără echipament de protecție.

Am clarificat art. din Ordonanța Militară 3: Interdicția circulației într-un grup mai mare de 3 se aplică doar în zona PIETONALĂ!

Lupta contra coronavirus e o provocare pentru noi toți. Fac un apel pentru a putea avea rezultate în cel mai scurt timp. Trebuie să înțelegem că lucrurile vor evolua favorabil doar dacă facem ceea ce trebuie, ceea ce este permis și doar dacă vom conștientiza fiecare dintre noi că starea de fapt este extrem de serioasă! Vom depăși cu bine doar dacă realizăm că este o sarcină pentru fiecare dintre noi. Cu siguranță vom învinge și vom salva multe vieți, dacă respectăm toate sfaturile, toate indicațiile și toate măsurile anunțate de către cei abilitați să gestioneze această criză!

Bogdan Despescu: Încă din data de 22 martie, structurile MAI au pus în aplicare măsuri pentru cetățenii de la trecerile de frontieră, linia 2 pentru verificare, au fost verificate 270.000 de persoane. Au fost dispuse măsuri. Ulterior listele cu datele cetățenilor au fost transmise către toate comitetele, iar aceștia au fost incluși în procedura de verificare. Fiecare misiune a fost îndeplinită cu succes. Peste 228.000 sunt cetățeni români, iar 15.000 sunt cetățeni bulgari, care au primit culoare sanitare, au fost duși în siguranță în țara lor. Au fost asigurate asemenea măsuri și pentru 5.000 de italieni. Aproximativ 57.000 sunt persoane care au călătorit în Italia.

Vă informez că de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 3, au fost depistate 33.000 persoane care nu au respectat prevederile. Începând cu 25 martie 2020, autoritățile verifică în teren respectarea măsurilor de prevenire a Covid 19. Am dispus să efectueze aceste verificări pe întreg teritoriul de competență.

Până acum, prin structurile abilitate, au fost întocmite peste 200 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În perioada 22-28 martie au fost efectuate 47.000 de curse transporturi marfă, respectiv 44.000 din România spre alte state. Trei tiruri cu produse medicale au intrat pe la Ruse în România, venind din Turcia. În ultimele 24 de ore, pentru impunerea restricțiilor, au acționat la nivel național 27.000 de angajați, cu 9.500 mijloace auto. La aceste activități au participat și 900 de militari din MApN. Reprezentanții MAI au verificat zeci de mii de persoane, au identificat, în ultimele 24 de ore, 800 de persoane care nu au respectat regulamentul carantinării.

Proiectul privind modificarea OUG1  privind starea de urgență /1999.

– Se majorează amenzile. Maximul amenzii pentru persoane juridice e la 70.000 lei.

– Nou aliniat la sancțiuni: În funcție de natura sau gravitatea faptei se aplică următoarele sancțiuni: confiscarea bunurilor, suspendarea temporarea a activității, desființarea unor lucrări, refacerea unor lucrări.

– Nu vom tolera nicio abatere de la normele legale. Nu propagați informații false, legat de efortul de limitare a epidemiei de coronavirus!

Raed Arafat: La ora 20.00, avem 1.815 persoane infectate, 43 de decedați. Există 20.074 locuri de carantinare. Persoane izolate sunt peste 162.000.

Am emis 4 ordine avizate de ministrul Sănătății și ministrul MAI.

1. Cel care stabilește anumite reguli pentru internarea pacienților care vin la spital, la urgență. S-a semnalat că în unele situații s-a întârziat din cauza lipsei testării pentru coronavirus, am stabilit că ORICE pacient este suspicionat cu covid pozitiv, după care pacientul cu altă patologie, în stare critică, se va interna în spitalul respectivă sau în alt spital. Refuzul de a interna un pacient cade sub INCIDENȚA PENALĂ.

2. Personalul sanitar cu studii suplimentare pot fi detașați sau delegați la alte unități sanitare cu deficit de personal. Personalul NU poate refuza detașarea! Detașarea în alt județ decât cel în care își desfășoară activitatea se face prin dispoziția secretarului de stat din MS. A fost obligatoriu acest ordin pentru pregătirea unităților pentru a face față unei creșteri exponențiale a cazurilor de coronavirus.

3. Punerea în aplicare a decretului prezidențial de stare de urgență privind coordonarea serviciului de ambulanțe de către inspectoratele de urgență. Faptul că inspectorul general poate emite ordine obligatorii și pentru serviciile de ambulanță. Competențe: efectuarea manevrei de forțe în funcție de nevoile operative ale ambulanțelor SMURD, înlocuire temporară a autospecialelor SMURD dacă se defectează cu ambulanțe, completarea echipajelor serviciilor de ambulanțe, cu paramedici din cadrul inspectoratelor, modificarea modului de desfășurare a activităților, a turelor, stabilirea personalului pe ture.

4. Spitalul de campanie al forțelor armate ROL 2 la Ana Aslan. Același model va fi realizat la Constanța, deja MApN a demarat procedurile, acolo va fi spitalul CFR, sub coordonarea MAI.

Le mulțumesc tuturor celor care lucrează zi și noapte, care lucrează cu toți pacienții, fie cu patologie Covid-19, fie cu alte patologii.

Potrivit televiziunilor de știri, autoritățile pregătesc Ordonanța Militară nr.4, noi restricții pentru români, în contextul crizei de coronavirus.

Discuţiile dintre aceştia vin în contextul stării de urgenţă decretată de către preşedintele Klaus Iohannis în România, ca urmare a epidemiei de coronavirus.

-știre în desfășurare-

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Kremlinului, după ce Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a...
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile!...
Prima declarație a lui Cosmin Georgescu, după ce tatăl său a câștigat alegerile în România....
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Cine este soția lui Călin Georgescu. Cristela este educator holistic și promovează anti-feminismul: ”Nu fiți...
Victor Ponta dă vina pe Nicolae Ciucă, „un idiot util”, pentru rezultatele alegerilor. „A fost...
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
Categoria de pensionari care primesc și 50% din pensia totală, începând cu 1 ianuarie 2025
Fenomenul Călin Georgescu pe TikTok, ignorat de SRI. Cifrele uriaşe ale candidatului viral pe reţea
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
Nicolae Ciucă a demisionat de la conducerea PNL! Ce mesaj a transmis politicianul odată cu...
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social...
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între...
Descoperire INCREDIBILĂ despre INIMA umană! Ce au găsit medicii?
Călin Georgescu detonează România. Primul anunț oficial după alegeri: Acum urmează...
Se întocmesc liste de buncăre şi adăposturi. Toate clădirile sunt inventariate
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
EXCLUSIV! Ce s-a întâmplat la ultimul concert susținut de Gabriel Cotabiță?! Mihai Trăistariu: "Avea corpul...
BANCUL ZILEI. Ajunge BUBULINA acasă și își găsește bărbățelul prin bucătărie: - Vai, ce surpriză!
Luptele libere, printre cele mai vechi discipline sportive. Când a participat România pentru prima dată...