ULTIMELE CUVINTE ale unui american SPUN TOTUL despre vulnerabilitatea Statelor Unite în fața pandemiei: „Cine VA PLĂTI pentru asta?”

ULTIMELE CUVINTE ale unui american SPUN TOTUL despre vulnerabilitatea Statelor Unite în fața pandemiei: „Cine VA PLĂTI pentru asta?”
Publicat: 11/04/2020, 22:27
Actualizat: 11/04/2020, 22:28

Anestezistul asistent certificat, Derrick Smith, nu este străin de ororile pierderii pacienților. Dar acum, pandemia care cuprinte Statele Unite în ritm accelerat l-a împins într-o realitate complet diferită, „mult mai înfricoșătoare”.

Smith, care tratează predominant pacienții cu Covid-19 la un spital din New York, a dezvăluit pentru CNN ultimele cuvinte tragice ale unui muribund pe care urma să îl pună la un ventilator: „Cine va plăti pentru asta?” l-a întrebat pacientul pe Smith între două guri chinuite de oxigen.

„Au fost ultimele cuvinte pe care nu le voi uita niciodată”, a spus Smith pentru CNN.

„(Acest pacient) a fost în suferință respiratorie severă, a avut dificultăți în vorbire, și totuși, principala sa preocupare a fost cine ar putea plăti pentru o procedură care să-și extindă viața, dar statistic nu are o probabilitate bună de supraviețuire.”

Știind că cel mai probabil pacientul nu își va reveni odată ce a fost intubat, Smith și colegii săi au sunat-o pe soția bărbatului pentru a le oferi celor doi ceea ce ar fi putut fi ultima lor șansă de a-și lua rămas bun.

Cei mai mulți pacienți cu Covid-19 vor muri după ce au fost puși pe ventilatoare, rata mortalității ajungând până la 80% la pacienții cu coronavirus intubați, a spus Smith. Deși nu știe dacă pacientul său a supraviețuit, a spus că este „destul de puțin probabil”. Smith a numit incidentul „de departe cel mai rău lucru” la care a fost martor în cei 12 ani de îngrijiri critice și anestezie și a spus că momentul a aruncat lumină asupra unui sistem de îngrijire a sănătății despre care spune că încă eșuează.
„Am fost foarte trist și sincer, puțin îngroziți. Acest lucru demonstrează că sistemul este un eșec profund atunci când cineva trebuie să vă faceți griji pentru finanțele lor atunci când se ocupă de probleme mult mai mari care au legătură cu viața sau cu moartea”.

Privind imaginea de ansamblu

Smith nu a avut un răspuns la întrebarea pacientului său și a schimbat subiectul pentru a-l determina pe bărbat să vorbească cu soția sa pentru ultima dată. Dar în ciuda circumstanțelor tragice, întrebarea este valabilă.
„Pandemia a evidențiat o mulțime de inadvertențe structurale în țara noastră, nu numai răspunsul la pandemia în sine, ci abordarea noastră pentru acoperirea asistenței medicale”, a spus Smith. Statele Unite sunt singura națiune dezvoltată fără asistență medicală universală. Aproape 28 de milioane de americani la vârsta activă, adică 10,4%, nu au fost asigurați în 2018, potrivit celor mai recente date ale Biroului de recensământ disponibile.

„Abordarea coronavirusului cu zeci de milioane de oameni fără asigurare de sănătate sau cu o asigurare inadecvată va fi o provocare unică americană în rândul țărilor dezvoltate”, a replicat Larry Levitt, vicepreședinte executiv pentru politica de sănătate la Kaiser.

Va fi nevoie de bani pentru a trata oamenii și pentru a aborda îngrijiri necompensate absorbite de furnizori.” Îngrijorat de faptul că costurile mari pot descuraja oamenii să-și verifice starea de sănătate dacă se simt rău, mulți asigurători și mai multe state americane renunță la facturi pentru testul coronavirus pentru anumiți asigurați. Dar pacienții sunt nevoiți în continuare să plătească pentru vizita la medic, alte teste și orice tratament pentru coronavirus sau altă boală care s-ar putea descoperi. Pentru americanii în șomaj care acum beneficiază de asigurări de sănătate din locurile de muncă, aceasta este încă o criză majoră.
În total, aproximativ 16,8 milioane de lucrători americani, reprezentând aproximativ 11% din forța de muncă din SUA, au depus cereri inițiale pentru ajutoarele de șomaj în doar trei săptămâni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Aș vrea să te vizualizez epidermic”, un alt sociolog de la SNSPA, acuzat de Ana...
BREAKING | Avion Ryanair cu 153 de pasageri la bord, probleme tehnice pe Aeroportul Otopeni!
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele...
Informații îngrijorătoare despre starea lui Nicu Covaci: „Lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din...
Dieta STRICTĂ a lui David Popovici! Alimentele pe care nu le mănâncă niciodată: Este un...
Alertă pe Otopeni. Un avion cu 153 de pasageri a declarat urgență la bord după...
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Preț ITP 2024: Cât timp poți circula cu ITP-ul expirat? Ce acte sunt necesare și...
David Popovici câştigă medalia de bronz a probei olimpice de 100 metri liber
Au AMUȚIT toți! Inteligența Artificială A ȘOCAT la Olimpiada de Matematică
Se elimină plata în numerar. Devine obligatoriu în România. Schimbarea pregătită de Guvern
Lidia Buble, apariție incredibilă în Capitală. Prinsă atunci când se aștepta mai puțin
Insula Iubirii Plus, sezonul 8. Diandra nu știe dacă își dorește să continue idila cu...
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum...
Gabriela Cristea traversează o perioadă dificilă cu fiica sa, Victoria! Cu ce dificultăți se confruntă:...
Marele rival al lui David Popovici în finala de 100 de metri, aflat în plin scandal...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Premieră mondială: Bebelușii din Australia primesc un tratament pentru alergie la arahide