Jurnalistul Dan Andronic a declarat în cursul zilei de miercuri, 15 aprilie, că cineva i-ar fi cerut demisia ministrului Marcel Vela, dar acesta a refuzat să și-o dea, în contextul acordului MAI-BOR care a stârnit controverse.
Dan Andronic a declarat pentru Antena 3 că, potrivit informațiilor obținute pe surse, ministrului Vela i s-ar fi cerut demisia, dar acesta a refuzat să și-o dea.
„Pe surse am aflat că ministrului Vela i s-a sugerart să-și dea demisia. Nu de către președinte. Domnul Vela a refuzat. Dacă acest lucru va fi cerut de președinte bănuiesc că nu va avea cum să refuze. Cred că de aici și absența sa de la ședința de Guvern”, a declarat Dan Andronic pentru sursa citată.
Și mai multe partide din România susținut că Marcel Vela ar trebui să își dea demisia după controversele declanșate de acordul din Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română.
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela a susținut marți declarații de presă, la sediul MAI, în care a prezentat regulile pe care credincioșii le vor urma de Paște. Acesta a precizat că pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, stropită cu aghiasmă și vin, numită „Paști”, sfințită anul acesta în joia mare, respectiv în data de 16 aprilie, după Sfânta Liturghie, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie, în intervalul orar 7.00 – 17.00 în toate parohiile din Patriarhia Română, în locuri special amenajate, în afara lăcașurilor de cult, de către personalul angajat al bisericii și de către voluntari, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.
În privința credincioșilor, Marcel Vela a spus că aceștia vor putea ieși în apropierea casei, respectiv în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, evitând aglomerația și formarea grupurilor mai mari de 3 persoane.
Ulterio, în cursul serii de miercuri, 15 apriliei, Marcel Vela a anunțat faptul că acest acord a fost modificat astfel încât să fie respectate măsurile impuse de ordonanțele militare, mai ales după ce prima variantă a documentului stârnit controverse atât în plan social, cât și în plan politic.
Astfel, pâinea sfințită numită „Paște” va fi sfințită joi și va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntari din parohie, vineri și sâmbătă, între orele 8-17, și duminică între orele 6-12, la solicitarea credincioșilor.
Credincioșii vor primi „Paștele” sau Sfânta Lumină din pragul casei sau de la fereastră fără a ieși în stradă. În cazul blocurilor, va exista un reprezentant desemnat de asociația de proprietari sau chiriași, care va purta echipament de protecție, mască și mănuși.