Numărul total al deceselor cauzate de pandemia de COVID-19 a depășit duminică 160.000 la nivel mondial, informează Universitatea americană Johns Hopkins. Astfel, cel puțin 160.717 persoane au murit din cauza acestei boli, iar la nivel mondial sunt 2,3 milioane de cazuri de infectare.
Potrivit aceleiași surse, Statele Unite continuă să fie țara cu cele mai multe decese (38.903). Pe locul al doilea se situează Italia, cu 23.227 de morți și Spania, cu 20.639, informează CNN.
În topul statelor care au înregistrat cele mai multe decese urmează Franța și Marea Britanie.
Numărul infectărilor cu coronavirus din Statele Unite continuă să crească și se apropie în prezent de 750.000. Astfel, cel puțin 734.969 de persoane au fost infectate în această țară, numai în ultimele 24 de ore înregistrându-se peste 33.400 de cazuri.
În ceea ce privește decesele, Statele Unite au înregistrat 1.891 de noi decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore.
Între timp, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că nu există în acest moment dovezi potrivit cărora prezența anticorpilor în sânge ar putea însemna că o persoană are imunitate în fața acestei boli.
Coreea de Sud a extins duminică, cu încă 15 zile, politica privind distanțarea socială, dar a anunțat o relaxare a regulilor în acest sens, în condițiile în care în țara asiatică s-au înregistrat doar opt cazuri de infectare în ultimele 24 de ore, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni.
Potrivit deciziei, instituțiile considerate cu risc ridicat, cum ar fi bisericile, nu vor mai fi obligate să rămână închise, iar evenimentele sportive, cum ar fi meciurile de fotbal, vor putea fi reluate, însă fără spectatori.
Pe de altă parte, Guvernul de la Londra a anunțat că nu intenționează să relaxeze în acest moment restricțiile care au fost impuse acum patru săptămâni, după cum a declarat secretarul Michael Gove pentru Sky News.