EURONEWS. Politica guvernului din Ungaria prin care obligă spitalele să elibereze paturi pentru bolnavii covid a generat 9 decese în rândul bolnavilor cronici

EURONEWS. Politica guvernului din Ungaria prin care obligă spitalele să elibereze paturi pentru bolnavii covid a generat 9 decese în rândul bolnavilor cronici
Unsplash.com/ caracter ilustrativ
Publicat: 07/05/2020, 18:55

Guvernului Ungariei își apără obligă politica prin care obligă spitalele să elibereze paturi pentru a face față pandemiei COVID-19, după ce grupurile pentru  drepturi omului au spus că mai mulți pacienți cu boli cronice au murit după ce au fost dați afară din spitale.

Guvernul a trimis o scrisoare către spitale la începutul lunii aprilie, solicitând ca jumătate din cele 68.000 de paturi de spital din țară să fie puse la dispoziția pacienților COVID-19, transmite Euronews.

Un site de știri apropiat de opoziție, a declarat că ordinul guvernului se bazează pe o prognoză că între 150.000 și 180.000 de oameni vor contracta virusul în țară.

Un document păstrat de Universitatea Johns Hopkins indică faptul că începând cu 6 mai, Ungaria a înregistrat 3.150 de cazuri confirmate de COVID-19 și 383 de decese.

Potrivit Human Rights Watch (HRW), măsura a avut ca rezultat mulți pacienți, „unii dintre ei având cancer sau alte boli cronice sau terminale și necesită îngrijiri constante”, fiind transferați la unități alternative sau trimiși acasă pentru a fi îngrijiți de membrii familiei.

Athina Nemeth, un serviciu de îngrijire la domiciliu și voluntar din Budapesta, a declarat ONG-ului că dintre cei zece pacienți pe care i-a îngrijit au fost trimiși acasă, inclusiv unul cu o rană cu stomacul deschis și altul cu pungă cu stomac, au murit.

ONG-ul a mai spus că este imposibil de știut câte persoane au fost trimise acasă, deoarece guvernul nu a publicat nicio informație despre acest subiect.

„Guvernul maghiar ar trebui să se asigure că ordinul din 7 aprilie nu creează o altă criză a drepturilor omului, inclusiv prin faptul că a negat accesul pacienților deosebit de vulnerabili la îngrijiri medicale adecvate. Ei ar trebui să asigure un număr adecvat de paturi în unități alternative de îngrijire și să sprijine sistemul de îngrijire la domiciliu cu finanțarea necesară „, A declarat HRW într-o declarație.

„Autoritățile ar trebui, de asemenea, să răspundă la îngrijorările venite din partea profesioniștilor, a pacienților și a rudelor lor cu o transparență deplină cu privire la soarta pacienților îndepărtați de îngrijirile primite”, a adăugat acesta.

Contactat de Euronews, ministerul maghiar al sănătății s-a apărat, spunând că măsura face parte din „o operațiune de protecție foarte disciplinată în toată țara pentru a încetini răspândirea pandemiei”.

„Avem nevoie să ne pregătim pentru un viitor incert”, a spus acesta, adăugând că au consultat în mod regulat „experți, medici și oameni de știință” despre cea mai bună abordare.

„Am ajuns la concluzia că, pentru cel mai rău caz, vom avea nevoie de 8.000 de ventilatoare operaționale și mai mult de 30.000 de paturi – toate dedicate exclusiv îngrijirii pacienților cu coronavirus. Acesta a fost obiectivul”, a continuat.

Potrivit guvernului, peste o treime din paturile de spital din țară au fost neutilizate înainte de pandemie, ceea ce însemna că spitalele trebuiau să crească capacitatea de COVID-19 cu 16%.

Ministerul Sănătății a declarat pentru Euronews că un grup medical a decis care sunt intervențiile medicale care vor fi catalogate ca neurgente și că ghidurile au fost emise la spitale, astfel încât să poată trimite acasă cei care ar putea fi îngrijiți acasă sau nu au nevoie să fie tratați de urgență.

„Politica nu poate accepta niciun rol în luarea acestei decizii, pentru că nu avem cunoștințele necesare: aceasta este o problemă pentru experții relevanți”, a adăugat acesta.

„Dar reiterăm: acesta este cazul pentru 16% din toate paturile de spital, iar această problemă nu poate fi rezolvată în alt mod”, a declarat ministrul pentru Euronews.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
Două femei care căutau de mâncare au fost ucise de un fermier și date la...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Prețul nu e deloc accesibil. Prețul nu e deloc accesibil
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
România, prezentă la „World Robot Olympiad Open Championship”! Ce rezultate au obținut echipele de robotică?