EURONEWS. Politica guvernului din Ungaria prin care obligă spitalele să elibereze paturi pentru bolnavii covid a generat 9 decese în rândul bolnavilor cronici

EURONEWS. Politica guvernului din Ungaria prin care obligă spitalele să elibereze paturi pentru bolnavii covid a generat 9 decese în rândul bolnavilor cronici
Unsplash.com/ caracter ilustrativ
Publicat: 07/05/2020, 18:55

Guvernului Ungariei își apără obligă politica prin care obligă spitalele să elibereze paturi pentru a face față pandemiei COVID-19, după ce grupurile pentru  drepturi omului au spus că mai mulți pacienți cu boli cronice au murit după ce au fost dați afară din spitale.

Guvernul a trimis o scrisoare către spitale la începutul lunii aprilie, solicitând ca jumătate din cele 68.000 de paturi de spital din țară să fie puse la dispoziția pacienților COVID-19, transmite Euronews.

Un site de știri apropiat de opoziție, a declarat că ordinul guvernului se bazează pe o prognoză că între 150.000 și 180.000 de oameni vor contracta virusul în țară.

Un document păstrat de Universitatea Johns Hopkins indică faptul că începând cu 6 mai, Ungaria a înregistrat 3.150 de cazuri confirmate de COVID-19 și 383 de decese.

Potrivit Human Rights Watch (HRW), măsura a avut ca rezultat mulți pacienți, „unii dintre ei având cancer sau alte boli cronice sau terminale și necesită îngrijiri constante”, fiind transferați la unități alternative sau trimiși acasă pentru a fi îngrijiți de membrii familiei.

Athina Nemeth, un serviciu de îngrijire la domiciliu și voluntar din Budapesta, a declarat ONG-ului că dintre cei zece pacienți pe care i-a îngrijit au fost trimiși acasă, inclusiv unul cu o rană cu stomacul deschis și altul cu pungă cu stomac, au murit.

ONG-ul a mai spus că este imposibil de știut câte persoane au fost trimise acasă, deoarece guvernul nu a publicat nicio informație despre acest subiect.

„Guvernul maghiar ar trebui să se asigure că ordinul din 7 aprilie nu creează o altă criză a drepturilor omului, inclusiv prin faptul că a negat accesul pacienților deosebit de vulnerabili la îngrijiri medicale adecvate. Ei ar trebui să asigure un număr adecvat de paturi în unități alternative de îngrijire și să sprijine sistemul de îngrijire la domiciliu cu finanțarea necesară „, A declarat HRW într-o declarație.

„Autoritățile ar trebui, de asemenea, să răspundă la îngrijorările venite din partea profesioniștilor, a pacienților și a rudelor lor cu o transparență deplină cu privire la soarta pacienților îndepărtați de îngrijirile primite”, a adăugat acesta.

Contactat de Euronews, ministerul maghiar al sănătății s-a apărat, spunând că măsura face parte din „o operațiune de protecție foarte disciplinată în toată țara pentru a încetini răspândirea pandemiei”.

„Avem nevoie să ne pregătim pentru un viitor incert”, a spus acesta, adăugând că au consultat în mod regulat „experți, medici și oameni de știință” despre cea mai bună abordare.

„Am ajuns la concluzia că, pentru cel mai rău caz, vom avea nevoie de 8.000 de ventilatoare operaționale și mai mult de 30.000 de paturi – toate dedicate exclusiv îngrijirii pacienților cu coronavirus. Acesta a fost obiectivul”, a continuat.

Potrivit guvernului, peste o treime din paturile de spital din țară au fost neutilizate înainte de pandemie, ceea ce însemna că spitalele trebuiau să crească capacitatea de COVID-19 cu 16%.

Ministerul Sănătății a declarat pentru Euronews că un grup medical a decis care sunt intervențiile medicale care vor fi catalogate ca neurgente și că ghidurile au fost emise la spitale, astfel încât să poată trimite acasă cei care ar putea fi îngrijiți acasă sau nu au nevoie să fie tratați de urgență.

„Politica nu poate accepta niciun rol în luarea acestei decizii, pentru că nu avem cunoștințele necesare: aceasta este o problemă pentru experții relevanți”, a adăugat acesta.

„Dar reiterăm: acesta este cazul pentru 16% din toate paturile de spital, iar această problemă nu poate fi rezolvată în alt mod”, a declarat ministrul pentru Euronews.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Ilegal pentru proprietarii de locuințe. Poliția intră peste tine în casă și confiscă tot
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Oamenii de știință au dezvăluit coroana unei găuri negre pentru prima dată