Imagini inedite au fost surprinse în centrul Capitalei, când o rață și bobocii săi au ieșit la plimbare prin oraș, pe un trotuar de pe bulevardul Schitu Măgureanu, aproape de Parcul Cișmigiu. Se pare că lipsa oamenilor, în această perioadă, le-a făcut pe păsări mult mai curajoase, părăsindu-și habitatul.
Momentul a fost surprins de câțiva oameni aflați atunci în trafic, care chiar s-au oprit pentru a le lăsa să-și continue liniștite drumul, scrie Antena 3.
Imaginile au fost postate pe Facebook și au devenit imediat virale.
În urmă cu doi ani, un polițist de la Rutieră a oprit traficul pe o stradă din Oradea pentru a permite unei familii de rațe să traverseze.
„Colegul nostru… Dorin Mihăieș, subinspector de poliție la Biroul Rutier al Poliției Oradea, a oprit traficul rutier pe Calea Clujului din Oradea pentru a permite traversarea străzii de către o familie de rățuște, cu ZECE BOBOCI, care se îndrepta spre râul Crișul Repede. Traficul nu era aglomerat, iar rățuștele au ajuns în siguranță”, declara atunci, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Alina Dinu.
Adăpostul a fost realizat de către Silvia Moldovan, o absolventă a Facultății de Arte din Timișoara, în urmă cu zece ani.
Tânăra a declarat, pentru Mediafax, că în total peste 700 de păsări bolnave sunt îngrijite în cadrul adăpostului. Este vorba de porumbei, ciori, coțofane, gaițe, grauri, vrăbii, mierle sau păsări de curte.
„Totul a început acum zece ani, când am început să găsesc păsări bolnave pe stradă și nu aveam cui să le dau, nu avea cine să facă ce fac eu acum. Și pur și simplu știu că a trebuit să mă descurc cu ele. Am adunat păsări cu handicap, am început să am experiență, am început să învăț singură lucruri și așa am ajuns dintr-una în alta. Nu am vrut să fac asta și nici nu mi-aș fi dorit. A venit de la sine, forțat și nu am avut încotro. Adică nu era ceva de la care să pot să dau înapoi, pentru că aceste păsări depind de mine”, a afirmat Silvia Moldovan.