Bilanțul ultimelor 24 de ore indică faptul că numărul deceselor cauzate de complicațiile apărute în urma îmbolnăvirii cu COVID-19 este în ușoară scădere, de la 1.680 câți se înregistrau până vineri, la 1.237.
Datele furnizate de Universitatea Johns Hopkins, citate de AFP, arată că totalul morților puși pe seama problemelor apărute după infectarea cu noul coronavirus a ajuns la un total de 88.730, de la începutul pandemiei încoace.
Ţara cea mai afectată de pandemie de pe glob – SUA – au raportat până în prezent un total de 1.466.682 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Tot sâmbătă, 16 mai 2020, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA anunța aprobarea în procedură de urgenţă pentru un nou test de coronavirus care permite recoltarea mostrelor acasă, conform The New York Times.
Noile kituri, produse de firma Everlywell şi disponibile doar prin prescripţie medicală, le permit persoanelor să facă acasă prelevarea mostrelor nazale şi trimiterea la un laborator pentru diagnosticare.
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) acordase prima aprobare pentru teste efectuate acasă în aprilie şi a autorizat alte două teste în afară de Everlywell.
Unul dintre acestea, produs de LabCorp, permite colectarea nazală acasă şi trimiterea la un laborator. Celălalt, dezvoltat de Universitatea Rutgers, numit RUDCR Infinite Biologics, permite colectarea mostrelor de salivă pentru analiză.
FDA a exprimat speranţa că disponibilitatea unui nou kit va creşte şansele de testare la nivel naţional, reducând riscurile contactelor cu personalul medical.
Unii experţi avertizează că testele efectuate acasă au limite precum intervalul mai lung între colectare şi diagnosticare.
La nivel mondial au fost raportate până acum 4,59 milioane de cazuri de coronavirus şi 310.010 decese, conform datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins.
Sursă foto: Shutterstock/caracter ilustrativ