Mai mulți clienți s-au infectat cu coronavirus, după ce au fost la un restaurant din Germania. Nici proprietarul localului nu a scăpat de Covid-19. Alte persoane au fost plasate în carantină.
Oficialii din domeniul sănătăţii din Saxonia Inferioară, nord-vestul Germaniei, investighează un adevărat focar de infecţie izbucnit în respectivul restaurant, situat în oraşul Moormerland, districtul Leer, potrivit TheLocal.de, citat de Mediafax.
Până acum, 14 persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, după ce inițial șapte clienți au fost confirmați cu Covid-19, iar în total 118 persoane au fost plasate în carantină.
Printre cei infectaţi se numără şi proprietarul restaurantului. El a declarat că este posibil ca persoanele să fi contractat boala în momentul în care restaurantul şi-a sărbătorit redeschiderea pe 15 mai.
La eveniment au participat în jur de 40 de persoane, inclusiv oficialii companiilor care l-au sprijinit pe patron pe perioada crizei.
Focarul de coronavirus este primul izbucnit într-un restaurant după ce autorităţile au permis redeschiderea, în etape, a localurilor în cele 16 landuri germane, începând cu data de 9 mai.
Un cetățean român, care își desfășura activitatea în cadrul unui companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Germania, a murit, au transmis reprezentanții Ministerului de Externe.
„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19″, transmite MAE, într-un comunicat de presă.
MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente.