PESCUIT. Ce nu trebuie să mai facă administratorii de amenajări piscicole. Are legătură siguranța și limitarea efectelor pandemiei de COVID-19

PESCUIT. Ce nu trebuie să mai facă administratorii de amenajări piscicole. Are legătură siguranța și limitarea efectelor pandemiei de COVID-19
Ministrul Agriculturii explică modificările aduse Ordinului nr. 143/949/2020, care vizează pescuitul recreativ / Sursă foto: Alexandra Pandrea / Gândul.ro
Publicat: 04/06/2020, 14:59

Interzicerea socializării, impusă pescarilor de către administratorii de amenajări piscicole, nu va mai figura în noua formă a Ordinului 143/949/2020 privind aprobarea regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiții de siguranță și de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19 în cadrul amenajărilor piscicole și habitatelor piscicole naturale.

De asemenea, noua formă a actului normativ, transmisă Ministerului Sănătății, cuprinde și precizarea că purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit nu mai este obligatorie.

Potrivit precizărilor ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, ordinul comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Sănătății impune „niște reguli, niște rigori”, în vederea limitării răspândirii pandemiei de coronavirus și a fost făcut cu consultarea administratorilor amenajărilor piscicole.

„Am reformulat și am scos câteva dintre articolele vechiului ordin. S-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării”.

„Apoi, administratorii vor permite prezența vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligațiile pescarilor recreativi s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alți pescari, purtarea măștilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit.

„Au rămas ca pescarii să aibă obligativitatea de a lăsa perimetrul de pescuit curat și să respecte cu strictețe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca aceia care gestionează amenajările piscicole, să-și stabilească prin regulament care sunt regulile în interior.

„De asemenea, s-a eliminat păstrarea distanței de minimum 1,5 metri între pescarii recreativi și evitarea oricărei forme de socializare cu alți pescari recreativi participanți în aceeași zonă de pescuit.

„Aceasta este forma care a plecat azi dimineață spre Ministerul Sănătății unde, sper, ca cei de acolo să avizeze modificările pe care noi le-am făcut la acest ordin privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ”, a declarat Oros, joi, 4 iunie 2020.

Liber la consumul de alcool

Totodată, ministrul de resort a precizat că a fost scos punctul f din articolul 1 al ordinului care se referea la interzicerea consumului de alcool şi al grătarelor, dar și la prezenţa vizitatorilor (punctul i) şi la intrarea în spaţiul amenajat să folosească un termometru non-contact (punctul e).

„Masca trebuie să o poarte doar atunci când vine cel de la administraţia piscicolă, când ia contact cu personalul, când se fac verificări”, a explicat şeful MADR.

Obligațiile anterioare ale administratorilor de amenajări piscicole

În forma publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 463 din 2 iunie 2020, Regulamentul din 28 mai 2020 prevedea la articolul 2, litera a), ca pescarii să poarte măștile de protecție până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit pus la dispoziția acestora și de la momentul părăsirii locației, la plecare.

De asemenea, punctul d) prevedea evitarea socializării cu alți pescari sau alți participanți la activitate, precum și păstrarea distanței minime de 10 metri între pescarii recreativi (punctul c).

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medvedev îl amenință pe Trump să nu intervină în războiul din Ucraina, dacă va câștiga...
Alex Bodi a INCENDIAT internetul cu o singură poză! Recunoști personajul notoriu și controversat din...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Rezultate alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Maia Sandu preia conducerea în faţa lui Alexandr Stoianoglo....
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Cutremur în cazul Elodia. Dan Diaconescu a aflat adevărul după 17 ani: Se sperie și...
Câte zile libere mai au românii până la finalul anului. Sunt garantate de Guvern
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Maghiarii vin să muncească în România, care nu mai este o ţară ieftină