EFICIENTIZARE. Violeta Alexandru vrea ca angajații Ministerului Muncii și cetățenii să comunice prin intermediul internetului: „Am observat că se poate”

EFICIENTIZARE. Violeta Alexandru vrea ca angajații Ministerului Muncii și cetățenii să comunice prin intermediul internetului: „Am observat că se poate”
EFICIENTIZARE. Violeta Alexandru vrea ca angajații Ministerului Muncii și cetățenii să comunice prin intermediul internetului: „Am observat că se poate”
Publicat: 12/06/2020, 13:47

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a vorbit vineri, la sediul ministerului pe care îl conduce, despre ideea eficientizării comunicării dintre cetățeni și instituțiile din subordinea sa, prin intermediul comunicării online.

Ministrul a declarat că și-ar dori ca Ministerul și instituțiile subordonate să comunice cu cetățenii prin e-mail și, astfel, persoanele care au nevoie de diverse documente, să nu mai fie nevoite să facă mai mult de un drum către instituțiile statului.

„Un set de decizii propus aseară și aprobat se referă la comunicarea dintre cei care gestionează serviciile Ministerului Muncii și ale instituțiilor din coordonare și cetățeni. Am observat că se poate comunica prin e-mail. În esență văd că se poate comunica online și aș dori ca instituțiile din coordonarea Ministerului să utilizeze comunicarea prin mijloace electronice ca fiind principalul vehicul de contact și de furnizare a serviciilor către cetățeni. Scopul pe care îl am este acela de a ajunge ca cei care ne solicită serviciile să facă un singur drum. Până la ridicarea actelor, toată comunicarea trebuie să se facă online: solicitări, cereri, întrebări se pot adresa prin e-mail, urmând ca reprezentanții instituțiilor să răspundă prin e-mail”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru: Cei care nu au acces la internet vor putea în continuare să meargă la ghișee

Ministrul a mai spus că vor exista și excepții în ceea ce privește comunicarea online cu instituțiile din subordinea sa. Ea a explicat că atunci când vor exista neconcordanțe între documentele trimise electronic de către cetățeni și informațiile din bazele de date ale Ministerului, atunci contribuabilii vor fi invitați la sediile instituțiilor, pentru clarificări.

Totodată, Violeta Alexandru a adăugat că persoanele care nu au acces la internet sau nu vor să folosească acest mijloc de comunicare vor avea libertatea de a se prezenta la ghișee, ca până acum, pentru a discuta cu angajații instituțiilor de care au nevoie.

„Doar în cazuri excepționale, când există inadvertențe, doar atunci persoana va fi invitată să clarifice aceste inadvertențe, dar altfel, ne dorim să existe doar comunicare prin mijloace electronice până când cererea este soluționată și persoana este invitată să intre în posesia actelor de care avea nevoie. A nu se înțelege că dorim să îngrădim drepturile celor care nu pot sau nu doresc să folosească mijloacele electronice de comunicare. Ghișeele noastre trebuie să rămână deschise și să facă o schimbare, având în vedere acest semnal de modernizare pe care îl dau. Ele rămân deschise pentru toți cetățenii care nu au posibilități tehnice, simt că au mai multă siguranță dacă vor comunica direct cu funcționarii. Programul de lucru cu publicul trebuie să rămână neperturbat”, a spus ministrul Muncii.

Premierul a detaliat, joi seara, care sunt restricţiile care vor fi ridicate după 15 iunie. Se vor putea redeschide mall-urile, piscinele exterioare, grădiniţele şi afterschool-urile și nu va mai fi nevoie de izolare la domiciliu pentru românii care vin din anumite țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
Emily Burghelea, nevoită să stea o perioadă cu o TIJĂ în cap, după accidentul de...
Valentin a murit la 20 de ani, îndemnat de aburii alcoolului să intre în apă....
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul....
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
O formă rară de materie cuantică a fost creată, în premieră, cu ajutorul moleculelor
×