Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, prin intermdiul unui comunicat, că șoferii autoturismelor care trec podul peste Dunăre, pe 20 iunie, în sensul Giurgiu-Ruse, nu vor achita tariful de trecere.
„Sâmbătă, 20.06.2020, vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto (autoturisme), care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere. Acest lucru este posibil fiindcă data de 20 iunie a fiecarui an este considerată „Ziua Podului”, în care autoturismele pot trece fără achitarea tarifului, în conformitate cu prevederile pct. 42 din Anexa nr. 3 Tarife de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a Ordinului MT nr. 1836/2018”’, se arară în comunicatul CNAIR.
Construit peste Dunăre, Podul Prieteniei leagă malul nordic bulgăresc de malul sudic românesc, și respectiv orașele Ruse și Giurgiu.
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a fost inaugurat la 20 iunie 1954, are o lungime de aproape trei kilometri, iar construcţia a durat doi ani şi trei luni, amintește Antena 3.
Turiștii români au început să plece în stațiunile din străinătate, odată cu relaxarea măsurilor la frontiere, la întoarcerea în țară.
Odată cu eliminarea măsurii de carantină ori auto-izolare de 14 zile la întoarcerea în România și redeschiderea granițelor pentru turism în țările cu un risc epidemiologic mai scăzut, sute de turiști din întreaga țară, clienți ai turoperatorului Paralela 45, au început să plece în vacanță în Grecia și Bulgaria, începând de luni, 15 iunie.
Pandemia de coronavirus naște tot felul de situații neobișnuite de la un capăt la altul al planetei.
În timp ce unele țări își stimulează financiar turiștii, pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, alte state impun taxe speciale, de risc epidemiologic.
Cambodgia nu își menajează turiștii străini, ci îi pune la plată în cazul în care vor să își petreacă vacanța în țara asiatică, potrivit Fox News.
Guvernul din Cambodgia a introdus ”taxa de coronavirus” pentru turiști. Astfel, la intrarea în țară, orice turist trebuie să lase o garanție de 3.000 de dolari care să fie utilizată pentru acoperirea costurilor de testare, carantină și orice alte cheltuieli medicale care pot apărea pe fondul pandemiei de coronavirus.