Anthony Fauci nu crede în puterea vaccinului anti-COVID 19 și este pesimist în privința capacității sale de a opri pandemia.
Epidemiologul-șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, are o veste proastă pentru întreaga planetă: nu crede că americanii vor dobândi imunizarea de grup în urma vaccinării împotriva coronavirusului, scrie CNN.
„Cel mai bun vaccin pe care l-am inventat vreodată a fost cel împotriva rujeolei, cu o eficiență de 97-98%. Ar fi minunat să atingem același prag și în cazul Covid-19. Dar nu cred în așa ceva.
Aș fi mulțumit cu un vaccin care să fie în proporție de 70-75% eficient. Este puțin probabil ca SUA să atingă niveluri suficiente de imunizare pentru a opri pandemia de coronavirus”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase.
Trei tipuri de vaccin sunt testat în acest moment, în speranța că vor stopa pandemia de coronavirus.
SUA nu sunt pregătite să obțină imunizarea de grup, în urma vaccinării, a mai spus Fauci.
Vaccinul experimental, dezvoltat de o filială a CNBG din Beijing le-a indus anticorpi de nivel înalt tuturor paricipanţilor inoculaţi în faza 1/2 a testului clinic – 1.200 de persoane sănătoase, potrivit unor date preliminare, a anunţat CNBG pe reţeaua de socializare WeChat, fără să dezvăluie date exacte.
Companii chineze şi cercetători au fost autorizaţi să testeze opt vaccinuri-candidat pe persoane atât în China, cât şi în străinătate, permiţând Beijingului să devină un actor major în cursa către dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, apărut în ţară la sfârşitul anului trecut şi care a ucis aproape o jumătate de milion de oameni în lume, scrie stirileprotv.ro.
CNBG, care face parte din China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) – de stat – a anunţat luna aceasta că alt vaccin-candidat, produs de unitatea sa de la Wuhan a indus de asemenea anticorpi de nivel înalt, în deplină securitate, unor participaţi la teste clinice, potrivit unor rezultate preliminare.
Vicepreședintele Companiei China National Biotec Group (CNBG) a spus că vaccinul ar putea fi gata pentru a fi pus spre vânzare decât abia cel mai devreme în 2021, în timp ce cercetătorii au greutăți în a trece la testele pe oameni la scară largă în țară din cauza numărului relativ mic de noi infecții, relatează Reuters.