Un studio de dans este investigat de către autorități după ce a trimis o echipă de dansatori la bară pentru a ține show-uri în fața unor copii, în apropierea unei școli.
În imagini se poate observa cum dansatoarea la bară își execută mișcările, în timp ce mai mulți copii aplaudă încântați.
Se pare că dansatorii încercau prin dansuri provocatoare să recruteze copii pentru a participa la cursurile studioului, relatează DailyMail.
Imaginile au fost filmate în China iar incidentul a avut loc în apropierea școlii generale Beicheng, potrivit presei locale. În videoclip se poate observa cum o femeie îmbrăcată într-o rochie albastră dansează la bară, în timp ce o altă persoană adultă îi îndeamnă pe cei mici să aplaude.
Se pare că show-ul ar fi început pe timpul zilei și a continuat și după lăsarea nopții.
Paznicii zonei au transmis reporterului local faptul că dansatorii se aflau acolo pentru a recruta copii care să se înscrie la cursurile de dans organizate de studioul la care erau angajați dansatorii.
Ulterior, studioul a transmis că dansatorii se aflau acolo pentru a promova compania, nu pentru a recruta elevi. De asemenea, reprezentanții acestuia și-au cerut scuze public pentru întregul incident, menționând că au ales locația greșită pentru promovare.
Autoritățile locale investighează incidentul.
Primul concurs de dans la bară din România a fost organizat în octombrie 2016, la Palatul Copiilor din Capitală și a adus pe scenă 22 de concurenți. Concursul numit „Miss Pole Dance România” a inclus trei categorii de vârstă: juniori, adolescenți și adulți.
„România este a 27-a țară din lume care face un astfel de concurs național. Este un sport care sperăm să ajungă la un moment dat olimpic, încă e pe listă. Am avut 22 de persoane înscrise. Avem 3 categorii. Juniori 6-12 ani, adolescenți 13-18 ani și adulți. Probele constau într-o singură reprezentație. Fiecare concurent are o coregrafie făcută, care trebuie să includă anumite exerciții. În juriu sunt persoane care fac asta de ani buni, din UK, cei care organizează și campionatul mondial de anul acesta. Este un sport nou și de multe ori, din cauza prejudecăților, nu prea se dorește sau lumea nu știe. În București sunt deja câteva școli de deschise, care fac lucrul acesta. Deocamdată sunt foarte puțini instructor acreditați”, declarat Cristina Fiț, organizatorul concursului, în 2016.