Focarul de ciumă bubonică din China este ”bine gestionat” şi nu prezintă un risc ridicat, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Astfel, OMS consideră că focarul de ciumă bubonică din China nu prezintă un risc ridicat în ceea ce privește e eventuală extindere a acestuia.
Autorităţile locale dintr-un oraş din regiunea autonomă chineză Mongolia Interioară au emis o alertă, duminică, la o zi după ce un spital a raportat un caz suspect de ciumă bubonică. Avertismentul de duminică a venit după raportarea a patru cazuri de ciumă în Mongolia Interioară în noiembrie anul trecut, dintre care două de ciumă pneumonică, o formă letală, scrie Agerpres.
Comitetul pentru sănătate din oraşul Bayannur a emis o alertă de nivelul trei, a doua cea mai scăzută dintr-un sistem cu patru niveluri, care interzice vânarea şi consumul animalelor ce ar putea transmite această boală.
Cazurile de ciumă nu sunt neobişnuite în China, însă focarele au devenit din ce în ce mai rare. În perioada 2009-2018, China a raportat 26 cazuri şi 11 decese din această cauză.
Rusia a anunțat că interzice vânătoarea de marmote și a trimis patrule în regiunile de graniță cu China și Mongolia pentru a se asigura că interdicția este respectată.
Decizia a fost luată în contextul în care China și Mongolia au emis alerte sanitare cu privire la posibile cazuri de ciumă bubonică asociate cu vânătoarea acestor animale, informează The Guardian.
Autoritățile din Bayan Nur, un oraș din regiunea chineză Mongolia Interioară, au emis duminică o alertă după ce un spital din localitate a raportat o suspiciune de ciumă bubonică.
Regiunea chineză a interzis vânătoarea și consumul marmotelor și le-a cerut cetățenilor să raporteze orice caz suspect, precum și să anunțe autoritățile dacă descoperă marmote bolnave sau moarte.