15 companii care dezvoltă potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 în care românii investesc în prezent (EXCLUSIV)

15 companii care dezvoltă potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 în care românii investesc în prezent (EXCLUSIV)
„Numărul de tranzacții cu acțiuni și ETF-uri (n.r. - Fonduri Tranzacționate la Bursă) ale producătorilor de tratamente a crescut în trimestrul II cu circa 90% față de primele trei luni, în vreme ce pentru producătorii de vaccinuri numărul de tranzacții a avansat cu aproape 400%”, a mai menționat Irina Cristescu
Publicat: 15/07/2020, 16:50

Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Pfizer, BioNTech, Novavax, Sanofi, GSK, Inovio și Merck sunt cele 10 companii care au în dezvoltare potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și la care investitorii români cumpără acțiuni în această perioadă.

Potrivit precizărilor făcute pentru GÂNDUL.RO de Irina Cristescu, general manager XTB România, pe lângă acestea, cele cinci firme care oferă soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 sau care au în dezvoltare potențiale medicamente împotriva noului coronavirusului și care au atras atenția investitorilor români sunt Gilead Sciences (Remdesivir), Amgen, Regeneron, GSK și Roche.

În ceea ce privește numărul de tranzacții cu instrumente financiare ale investitorilor români care tranzacționează prin XTB România și care vizează companii farmaceutice, acesta a crescut cu aproape 380% în trimestrul II al anului în curs față de primele trei luni ale lui 2020, în vreme ce valoarea tranzacțiilor a avansat cu 620% în aceeași perioadă de timp.

În plus, expertul sursei citate a mai precizat că se pot observa diferențe destul de mari între investițiile în companii ce au în dezvoltare potențiale tratamente împotriva COVID-19 și investițiile în producătorii de vaccinuri împotriva noului coronavirus, SARS-CoV-2.

„Numărul de tranzacții cu acțiuni și ETF-uri (n.r. – Fonduri Tranzacționate la Bursă) ale producătorilor de tratamente a crescut în trimestrul II cu circa 90% față de primele trei luni, în vreme ce pentru producătorii de vaccinuri numărul de tranzacții a avansat cu aproape 400%”, a mai menționat Irina Cristescu.

Românii bagă bani mulți în companiile producătoare de vaccinuri anti-COVID-19

Conform spuselor Irinei Cristescu, interesul crescut al investitorilor români care tranzacționează prin XTB România în companiile ce oferă speranțe ridicate cu privire la găsirea unei soluții care să stingă pandemia de COVID-19 poate fi observat și în sumele pe care aceștia le investesc.

„Valoarea tranzacțiilor în trimestrul II față de primele trei luni ale lui 2020, în instrumente financiare ce vizează producătorii de vaccinuri, s-a mărit cu 730%, în vreme ce pentru producătorii de tratamente a crescut doar cu 120%.

Aceste date sunt cu atât mai relevante cu cât, în luna ianuarie 2020, am înregistrat un total de doar două tranzacții cu instrumente financiare vizând companii farmaceutice”, a conchis experta XTB.

Speranța piețelor se mută către obținerea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2

În condițiile majorării numărului de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19, cu toate că sezonul cald a sosit, iar autoritățile din anumite țări au în vedere noi măsuri restrictive, speranța piețelor se mută către un alt factor definitoriu, și anume către obținerea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2.

Pe măsură ce vaccinurile împotriva coronavirusului intră în faza finală a testării, se dezvoltă o nouă competiție la nivelul guvernelor, pentru a încheia acorduri de furnizare a vaccinurilor, chiar înainte de publicarea informațiilor privind eficacitatea.

Potrivit experților, evaluarea progresului în privința dezvoltării unui vaccin nu este ușoară, în prezent numărul de produse în cercetare și viteza de lucru fiind fără precedent.

Specialiștii XTB spun că până la dezvoltarea unui vaccin care să aibă rezultate, este posibil ca o modalitate mai eficientă pe termen scurt să fie reprezentată de compușii bazați pe anticorpi.

Aceștia reprezintă și ei o prioritate pentru investitori și pot ajuta la imunizarea populației.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”