Dosarul „Gerota” a fost clasat! Fostul ofițer MAI scapă de urmărirea penală, după ce a fost acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale

Dosarul „Gerota” a fost clasat! Fostul ofițer MAI scapă de urmărirea penală, după ce a fost acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale
Dosarul „Gerota” a fost clasat! Fostul ofițer MAI scapă de urmărirea penală, după ce a fost acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale
Publicat: 22/07/2020, 10:41

Fostul ofițer MAI, acuzat că a infectat cu coronavirus mai multe cadre medicale de la Spitalul Gerota, scapă de urmărirea penală, pentru zădărnicirea bolilor, după ce Parchetul General a clasat cazul.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă PICCJ au dispus clasarea cauzei cu privire la infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor (art.352 alin.1 Codul penal) și fals în declarații (art.326 Cod penal), fapte presupus comise de către fostul șef de Poliție, infectat cu Covid-19 și internat în 5 martie la Spitalul de urgență „Gerota”, transmite digi24.ro.

Procurorii Parchetului General au stabilit că probele în dosar nu au putut stabili cu certitudine că fostul ofițer ar fi fost sursa infectării pacienților și a cadrelor medicale de la Gerota.

„Urmare probatoriului administrat nu s-a putut stabili cert, cu argumente științifice, împrejurarea în care persoana internată s-a infectat și dacă aceasta a fost sau nu sursa infectării cvasi-generalizate din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota”. În lipsa altor testări, realizate asupra altor pacienți, vizitatori, personal medical, anterior sau în perioada internării persoanei vizate, sursa „inițială” de SARS-COV-2 din Spitalul de Urgență „Profesor Doctor Dimitrie Gerota” rămâne nesigură, variantele teoretice – imposibil de înlăturat la un nivel de certitudine impus de standardul de probațiune utilizat în procesul penal – fiind nenumărate”, potrivit unui comunicat al PICCJ.

Nicio persoană dintre cele care au călătorit împreună cu făptuitorul (80 de persoane) nu a fost confirmată cu virusul SARS COV-2, mai relevă cercetările.

Procurorii au clasat și cercetarea privind falsul în declarații.

„În ceea ce privește ,,Formularul de evaluare a riscului infecțios la internare”, asumat prin semnătură de făptuitor cu ocazia internării la Spitalul de Urgență „Profesor doctor Dimitrie Gerota”, precizăm că acesta este un document intern și a fost introdus și atașat foii de observație clinică generală la inițiativa medicului epidemiolog, formularul întocmit fiind aprobat la data de 23.06.2017 în cadrul Comitetului Prevenire Infecții Asociate Asistenței Medicale, scopul principal al acestui formular fiind depistarea existenței infecțiilor”, potrivit Parchetului General.

Fostul ofițer din MAI, care ar fi infectat Spitalul Gerota cu COVID-19 mințind că nu a călătorit în străinătate, a fost externat în aprilie

Fostul ofiţer MAI care a minţit că nu a călătorit în străinătate şi care a infectat zeci de persoane cu COVID-19 a fost externat la începutul lunii aprilie. Bărbatul nu le-a spus, iniţial, autorităţilor că a călătorit în Israel.

Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Gerota, după ce s-a vindecat miraculos: „Medicina românească a realizat un succes enorm”

Alida Moise, șefa secţiei ATI din cadrul spitalului „Dimitrie Gerota”, s-a aflat în stare foarte gravă după ce a fost infectată cu coronavirus. Din fericire, şi-a revenit miraculos și a fost externată. Medicul a vorbit marți seara, în exclusivitate pentru Antena 3, despre experiența prin care a trecut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
14 copii din Buzău au rămas orfani de tată, după un accident cumplit. Cum s-a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Șoferii nu mai scapă de închisoare. 10 ani chiar dacă NU ești la volan
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?