Capacitate crescută de tratament pentru pacienții COVID-19 la Timișoara. Sistemul modular al MApN a început să preia bolnavi

Publicat: 22/07/2020, 11:23

În contextul creșterii cazurilor de infecții cu noul coronavirus, care a dus la o criză a capacității de preluare a pacienților gravi în secțiile dedicate COVID-19, la Timișoara și-a început activitatea Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) al MApN, la aproximativ trei luni de la demararea lucrărilor de instalare.

Numărul de paturi destinate pacienților infectați cu SARS-COV-2 a crescut, de ieri, cu 54, dintre care patru de terapie intensivă, prin activarea Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara, care funcționează ca secție externă de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din localitate. Aceste locuri sunt destinate tratării cazurilor cu formă ușoară sau medie de infecție cu SARS-COV-2, a transmis, miercuri, Ministerul Apărării Naționale, print-un comunicat de presă.

Creșterea capacității de tratament la Timișoara fusese anunțată de marți, la Gândul Live, de medicul Dorel Săndesc, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă și președinte al Comisiei de anestezie și terapie intensivă din cadrul Ministeului Sănătății, care a subliniat că numărul de paturi destinate pacienților infectați cu COVID-19 este în dinamică, stabilit în funcție de creșterea solicitărilor.

De exemplu, Anca Elena Ianițcaia, medic la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a anunțat marți, tot la Gândul Live, că nu mai sunt locuri la terapie intensivă, unde sunt inclusiv pacienți tineri, în secția dedicată pacienților COVID-19.

Conform informării de marți a Grupului de Comunicare Strategică, în cele 24 de ore anterioare au fost confirmate 994 de cazuri noi de infecție cu coronavirus din 8.510 teste efectuate, un nou număr-record. Până marți, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate.

Patru paturi ATI, pentru pacienții în stare gravă

Astfel, potrivti MApN, la acest moment, SMMIT poate să asigure asistența medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienți, iar capacitatea secției de ATI este de patru paturi destinate pacienților a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurarea suportului vital până la transferul acestora pe o secție de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare și tratament.

Sistemul medical modular de izolare și tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi. Personalul medical care își desfășoara activitatea este format din medici încadrați la Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, precum și personal nou angajat pe o perioada de 6 luni pentru sprijin epidemiologic, a transmis MApN.

Lucrările de instalare și operaționalizare pentru cel de-al treilea Sistem Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT) din România au fost demarate în a doua parte a lunii aprilie, când pe stadionul CFR au fost alocate echipe semnificative de militari din Comandamentul Logistic, de Comunicații și din Direcția Medicală a Ministerului Afacerilor Interne, cu spijinul a zeci de camioane și mijloace tehnice.

Conform informării MApN de la acea vreme, pe stadionul din Timișoara urma să fie instalat și un modul (tabără) de carantinare și izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Instalarea și operaționalizarea SMMIT Timișoara a fost realizată de Direcția medicală a MApN, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcția logistică și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii.

Sursa foto/video: MApN; Editare video: Eduard Predescu, Gândul.ro

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți...
Calendarul pensiilor în luna decembrie. Când vin banii. Schimbare anunțată de Ministerul Muncii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar