Lista ţărilor care impun restricţii pentru români. Trei țări europene interzic accesul românilor

Lista ţărilor care impun restricţii pentru români. Trei țări europene interzic accesul românilor
Lista ţărilor care impun restricţii pentru români. Trei țări europene interzic accesul românilor
Publicat: 24/07/2020, 11:28
Actualizat: 24/07/2020, 12:55

Lituania, Finlanda și Republica Moldova sunt cele trei țări europene în care accesul românilor este interzis odată cu creșterea cazurilor noi de coronoavirus raportate de România. Excepții se aplică, totuși, celor care au rezidență în aceste țări sau care merg la muncă ori la studii.

Guvernul din Cipru a revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Cipru

Începând de joi, românii care nu au rezidență în Cipru trebuie să prezinte la graniță o autorizație de călătorie, un test Covid cu rezultat negativ, un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot și, dacă au reușit să îndeplinească toate aceste cerințe, tot trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.

România a fost inclusă de autoritățile cipriote în categoria C, respectiv a statelor ale căror cetățeni trebuie să prezinte la intrarea în țară, începând de joi, un permis special din partea Ministerului de Interne din Cipru, pe lângă autorizația de călătorie, completată online cu 24 de ore înainte, și un test PCR cu rezultat negativ, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

România, alături de Luxemburg, Muntenegru, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Serbia şi Suedia vor fi nevoite să îndeplinească mai multe condiții, respectiv deţinerea unei autorizaţii de călătorie, a unui test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 şi, în anumite cazuri, a unui permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot, conform informațiilor primite de Ministerul Afacerilor Externe.

România a fost inclusă de autoritățile din Belgia în „zona portocalie”. Persoanelor care vin din România li se recomandă să se testeze de COVID-19, dacă apar simptome ale bolii.

 16 iulie: Intrarea în Bosnia și Herțegovina impune obligativitatea unui rezultat negativ la un test COVID-19 la intrarea pe teritoriu, în contextul pandemiei de COVID-19. Condiția nu este valabilă în cazul tranzitului., potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

12 iulie:Ungaria a stabilit restricții în ceea ce privește trecerea frontierelor de către cetățenii care vin din zonele de risc. Cetățenii români care merg în Ungaria vor sta în carantină, pe care o pot părăsi doar după două teste COVID negative, efectuate la interval de 48 de ore.

10 Iulie: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, începând din data de 13 iulie 2020, se interzice accesul pe teritoriul Lituaniei pentru rezidenții din România. Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane,

10 iulie: Și Grecia impune restricții la granițe: se poate intra în țară doar cu test negativ la coronavirus, făcut în ultimele 72 de ore. Măsura intră în vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri, 15 iulie.

9 iulie: Și Olanda a impus noi restricții cetățenilor români, devenind astfel a zecea țară europeană care își ia măsuri de precauție în fața creșterii numărului cazurilor de infecție cu coronavirus din țara noastră. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă „ferm auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile” pentru toate persoanele care se deplasează din România în Olanda.

Statele care impun restricții de călătorie românilor

Restricțiile impuse de aceste țări nu sunt unitare, fiecare având specificul propriu, potrivit MAE:

Austria

Începând cu data de 9 iulie, ora 00.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile. În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, imediat după intrarea în Austria. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro.

Există posibilitatea unei testări la intrarea în Austria iar în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Finlanda

Este obligatorie intrarea în carantină timp de 14 zile a tuturor cetățenilor care intră pe teritoriul Finlandei, statul asigurând transportul cetățenilor finlandezi repatriați până la locul de domiciliu pentru a intra în carantină, fiind permisă intrarea în Finlanda a persoanelor care au permis de rezidență în Finlanda, precum și a rezidenților într-un alt stat UE și a persoanelor care se deplasează pentru activități lucrative absolut necesare (aici).

Irlanda

Toți pasagerii care sosesc în Irlanda (la toate aeroporturile și porturile) trebuie să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile. Pasagerii sunt rugați să completeze un formular de localizare, care le va fi distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc. Excepție de la aceste prevederi fac cetățenii din Irlanda de Nord care intră în Irlanda folosind granița terestră, precum și furnizorii de servicii esențiale ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloții și personalul maritim. Măsura este în vigoare până la 20 iulie, când va fi reevaluată.

Alături de Irlanda, obligativitatea intrării în izolare pentru 14 zile se aplică și pentru  Estonia, Lituania, Letonia, Slovenia şi Slovacia.

Malta

ATENȚIE! România nu este inclusă în lista țărilor considerate ca destinații sigure. Interdicție totală pentru cetățenii români de a intra pe teritoriul Maltei. Măsura a fost valabilă până pe 15 iulie.

Începând cu data de 15 iulie, intrarea pe teritoriul maltez este permisă persoanelor care sosesc din România. La intrarea și ieșirea de pe teritoriul național se efectuează scanarea temperaturii corporale și se va completa o declarație pe proprie răspundere. Vor fi solicitate informații cu privire la călătoriile efectuate în ultimele 30 de zile. Nu este obligatorie testarea Covid-19, potrivit MAE

Marea Britanie

Toți românii care intră pe teritoriul Marii Britanii începând cu 10 iulie sunt obligați să se auto-izoleze timp de 14 zile, încălcarea dispoziției fiind pedepsită cu amendă de până la 1.000 de lire sterline. Înainte de a călători, românii vor avea obligația de a indica adresa la care se vor auto-izola și traseul de la frontieră la adresa respectivă, prin completarea unui formular online care va deveni disponibil pe pagina www.gov.uk/uk-border-control.

Olanda

Cetățenii – indiferent de naționalitate – care vin din România în Olanda le este recomandată ferm de către autoritățile olandeze auto-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul acestei țări, anunță Ministerul român de Externe. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declarației completate și semnate.

“Sunt opt state din UE care au introdus deja măsuri de restricţionare de diverse forme, inclusiv cu obligativitate de autoizolare. Sunt variaţiuni de la stat la stat, nu există un standard omologat. Sunt state care impun această obligaţie de autoizolare, sunt state cum este Lituania, de exemplu, care recomandă autoizolarea, 14 zile sau Slovacia care spune puteţi intra pe teritoriul Slovaciei dacă prezentaţi un test negativ făcut în ultimele patru zile, staţi cinci zile în autoizolare, la finalul celor cinci zile mai faceţi un test care dacă este negativ puteţi călători liber prin Slovacia sau cazul Maltei care interzice complet în momentul ăsta intrarea cetăţenilor români pe teritoriul său. E greu de anticipat dacă vor mai fi şi alte situaţii, dacă vor fi şi alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, totul depinde de evoluţia epidemiologică din România”, a anunţat miercuri seară ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Pe cine vede Crin Antonescu în turul 2 pentru președinție și cine va fi la...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Cel puțin patru turiști străini au murit după o otrăvire în masă, în Asia. Ultimul...
„Mașa, nu spune nimic despre atacul cu rachetă balistică”. Cum s-au dat de gol rușii...
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Șoferii din România NU mai pot face ITP. Anunțul RAR venit azi, 21 noiembrie
CTP, devăluiri incendiare: Să nu cumva să te iei de Elena
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri