Proprietarilor clubului de noapte li s-a spus că trebuie să închidă localurile de noapte în următoarea perioada, potrivit Dailymail.co.uk.
Mișcarea vine în condițiile în care oficialii de sănătate spanioli au recunoscut că ar putea avea de-a face cu un al doilea val coronavirus.
Regiunile din Catalonia și Aragon sunt cele mai afectate zone. Cinci zone din Spania au fost acum blocate pentru a stopa răspândirea virusului; Catalonia, Zaragoza, Pamplona, Totana și A Marina.
Oficialii din Barcelona au spus, la începutul săptămânii, că pot reduce numărul maxim de persoane, de la 38.000 la 32.000, care pot folosi plajele în orice moment , deoarece s-a cerut să se evite perioadele maxime de week-end. Weekend-ul trecut, locuitorii din Barcelona au fost invitați să rămână acasă, acolo unde este posibil, iar primării au încercat să încurajeze carantina voluntară pentru a stopa răspândirea coronavirusului.
Cotidianul spaniol El Pais a declarat că interdicția de două săptămâni, introdusă la miezul nopții, s-a aplicat și la hotelurile sau localuri de dans, care se bazează pe divertisment muzical.
Premierul francez Jean Castex a cerut cetățenilor țării să evite deplasarea în Catalonia din cauza situației de sănătate acolo.
Josep Maria Argimon, secretarul Sănătății Publice a Cataloniei, a recunoscut că sistemul său de sănătate se confruntă cu „zile critice”.
El a adăugat: „Nu suntem în zile critice ca în martie, când unitățile noastre de terapie intensivă din spital erau pline. Este esențial este faptul că oamenii respectă toate regulile și îndrumările pentru a asigura încetinirea răspândirii virusului”.
Restaurantele și barurile au voie să deschidă doar zone de terasă cu o capacitate de 50%.
Vine după ce Franța le-a spus cetățenilor să nu călătorească în Catalunia.
De asemenea, Norvegia a reimpostat regulile de carantină pentru persoanele care sosesc din Spania, în timp ce britanicii au fost avertizați că podurile aeriene ar putea fi axate la scurt timp, lăsându-le vulnerabile la două săptămâni de izolare la întoarcerea în Marea Britanie.
Deși guvernul britanic a menținut Spania pe „lista sa verde” de țări care nu necesită carantină, oficialii au indicat că acest lucru s-ar putea schimba fără notificare în cazul în care creșterea cazurilor spaniole se agravează.
Unii vacanți britanici își anulează călătoriile, iar TUI a declarat că va anula pachetele în Spania, dacă călătorii care se întorc sunt obligați să intre într-o carantină de 14 zile atunci când se întorc în Marea Britanie.
Franța și Germania, de asemenea, au anunțat astăzi că tuturor călătorilor care se întorc vor primi un test gratuit de coronavirus, în condițiile în care se tem că sezonul de vacanțe crește o creștere în cazurile de pe continent.
Ca răspuns la amenințare, autoritățile din Costa del Sol au ordonat oamenilor care aleargă de-a lungul plajei să poarte măști pentru față.
Persoanele care făceau sport au fost anterior scutite de la utilizarea acoperirilor pentru față în toată Spania.
Utilizarea măștilor de față în Spania a fost intensificată treptat. Acum sunt obligatorii aproape peste tot în aer liber public din toată țara, fiind obligatorii în public în spații închise cum ar fi magazine, precum și transportul public de ceva timp.
Madrid și Insulele Canare sunt singurele două regiuni care le permit oamenilor să le șopoteze în spații publice în aer liber, unde se poate garanta distanțarea socială.
Excepțiile de unde trebuie utilizate variază de la o regiune la alta. Andalucia, care include Costa del Sol, insistă asupra utilizării lor pe plaje, cu excepția cazului în care persoanele se îndreaptă spre și din apă pentru a înota.
Unul dintre cei mai buni oficiali ai sănătății din Spania a avertizat că țara ar putea suferi un al doilea val de coronavirus pe fondul unei creșteri alarmante a cazurilor care au provocat numeroase blocaje locale.
Directorul adjunct al sănătății de urgență, Maria Jose Sierra, și-a dezvăluit îngrijorările, deoarece țara a înregistrat azi 2.255 de cazuri noi.
Organizația Mondială a Sănătății a raportat vineri o creștere record a cazurilor globale de coronavirus, cu 284.196 în 24 de ore, Statele Unite și Brazilia reprezentând aproape jumătate din total.