Prima pagină » Coronavirus » COVID-19 lovește și la Direcțiile de Sănătate Publică. Directorul DSP Giurgiu, diagnosticat pozitiv cu SARS-CoV-2 – FOTO

COVID-19 lovește și la Direcțiile de Sănătate Publică. Directorul DSP Giurgiu, diagnosticat pozitiv cu SARS-CoV-2 – FOTO

Când trebuie să sune oamenii la DSP. Șefa Direcției face noi declarații

Directorul interimar executiv al Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Claudia Mucu, a fost diagnosticată pozitiv cu SARS-CoV-2, la scurt timp după ce și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, Radu Covaci, a fost diagnosticat cu boala. 

Se pare că momentan aceasta are o formă ușoară de boală. În prezent, instituția pe care o conduce va face anchetă epidemiologica, iar cei mai mulți dintre angajații Direcției, care au luat contact cu Claudia Mucu vor intra, conform legii, în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

Situație îngrijorătoare în județul Giurgiu – Coronavirus în cadrul DSP, deși oricum există puțin personal

Județul Giurgiu, au fost confirmate 394 de infectări cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, iar dintre acestea fiind confirmate în cursul zilelor de marți, potrivit ultimei raportări transmise de INSP.

Președintele  CJ, Giurgiu Marian, în izolare

La scurt timp după confirmarea pozitivă a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, Radu Covaci, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a fost obligat la carantină la domiciliu, fiind considerat contact direct al acestuia. Primele nemulțumiri și le-a manifestat la un post de televiziune, însă ulterior a revenit cu o serie de declarații incendiare (VEZI MAI MULTE DETALII AICI).

„DSP Giurgiu continuă abuzul îndreptat împotriva mea. Fără să se fi emis o decizie de carantinare pe numele meu și în ciuda celor două teste negative pe care le-am și prezentat public, sunt ținut, în continuare, abuziv în casă și verificat periodic de poliție. Nu voi tolera sub nici o formă atitudinea discreționară care m-a transformat în prizonier politic în propria casă. Avocații mei au derulat deja, în instanță, procedurile legale pentru oprirea acestei bătăi de joc”, a scris acesta pe Facebook în cursul serii de miercuri, 29 iulie.

Viorica Dăncilă acuză abuz de putere în cazul președintelui CJ Giurgiu

În plus, și președintele Consiliului Județean Giurgiu Marian Mina se află în izolare la domiciliu, deși are două teste de coronavirus consecutive cu rezultate negative la infecție. Fostul premier Viorica Dăncilă acuză Guvernul, în acest caz, de abuz.

Mesajul fostului premier a fost postat pe pagina sa de Facebook. Aceasta spune că „nu închide ochii și nu tace tunci când PNL vrea să calce în picioare opoziția și să distrugă cel mai important partid al României.”

„Abuzurile actualei guvernări trebuie denunțate, iar hărțuirea opoziției trebuie să înceteze! Cazul colegului meu Marian Mina, președintele Consiliului Județean Giurgiu, care e ținut la domiciliu ca suspect de COVID-19 în ciuda a două teste negative, e în mod clar un abuz! Guvernarea liberală vrea să pună la zid PSD, căutând tot timpul țapi ispășitori la centru și în teritoriu pentru a abate atenția de la managementul dezastruos al actualei crize medicale. Am ieșit și voi ieși în apărarea colegilor din PSD, fiindcă țin la acest partid și la oamenii lui. Nu închid ochii și nu tac atunci când PNL vrea să calce în picioare opoziția și să distrugă cel mai important partid al României.

P.S. Oamenii politici au o voce în spațiul public și pot vorbi atunci când sunt victimele abuzurilor. Dar există, în contextul epidemiei COVID-19, multe abuzuri ale guvernării și multe neglijențe care privesc cetățenii obișnuiți – abuzuri și neglijențe care nu ajung niciodată să fie cunoscute publicului larg. PSD trebuie să-și ridice vocea în favoarea românilor și să arate de fiecare dată nedreptățile PNL!”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Anchetele epidemiologice, în prag de colaps? Nelu Tătaru explică situația din cadrul DSP-urilor: „Trebuie convinși să colaboreze!”

În același timp, în urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a recunoscut faptul că Direcțiile de Sănătătate Publică sunt depășite de situație, în contextul pandemie de coronavirus, precizând că nu sunt suficienți epidemiologi în sistemul național pentru a putea efectua toate anchetele epidemiologice atunci când un nou caz de COVID-19 este confirmat.

„Toate DSP în acest moment, pe lângă faptul că au puțini specialiști, au fost deprofesionalizate, nu au fost atractive, vin și după 5 luni de pandemie. La CNSU se lucrează la detașări de personal unde este nevoie, majoritatea epidemiologilor sunt în instituțiile private și trebuie convinși să colaboreze”, a explicat ministrul Sănătății.