Semințe misterioase, trimise ilegal din China în mii de cutii poștale

Semințe misterioase, trimise ilegal din China în mii de cutii poștale
Publicat: 03/08/2020, 23:11
Actualizat: 03/08/2020, 23:13

Departamentul de Agricultură din SUA a identificat unele  specii de plante aflate în pungi cu semințe nesolicitate care sosesc în căsuțele poștale din Statele Unite. Oficialii au avertizat că expedierile de semințe misterioase, par să aibă originea în China, ar putea fi specii de plante invazive.

Rezidenții din toate cele 50 de state au raportat primirea pachetelor suspecte de semințe

Până acum, însă, speciile par a fi inofensive. Cel puțin 14 dintre speciile de semințe au fost identificate începând cu 29 iulie, potrivit administratorului adjunct Osama El-Lissy, al Serviciului de inspecție pentru sănătatea animalelor și a plantelor USDA. Acestea includ muștar, varză și glorie dimineață, precum și ierburi precum menta, salvie, rozmarin și lavandă. El a spus că s-au găsit hibiscus și trandafiri, potrivit CBCNews.

CBS News a confirmat că rezidenții din toate cele 50 de state au raportat primirea pachetelor suspecte de semințe. USDA a spus că dacă primiți pachetele de semințe, nu le plantați și contactați-vă funcționarul de stat.

Deși speciile identificate până acum sunt inofensive, experții în plante au avertizat că semințele din alte părți ale lumii ar putea dăuna culturilor.

Oficialii agriculturii de stat din Virginia au avertizat că „speciile invazive produc ravagii asupra mediului, mută sau distrug plantele și insectele native și dăunează grav culturilor. Luarea de măsuri pentru a preveni introducerea lor este cea mai eficientă metodă de reducere atât a riscului de infestări de specii invazive, cât și a cost pentru controlul și atenuarea acestor infestări „.

Comisarul din Departamentul Agriculturii din Texas, Sid Miller, a îndemnat oamenii să fie precauți. „Ar putea fi o bacterie. Ar putea fi un alt virus, un fel de specie invazivă”, a spus Miller la CBS Dallas-Fort Worth.

Robin Pruisner, un oficial de control al semințelor de la Departamentul Agriculturii și Administrației Terestre din Iowa, a declarat pentru Reuters că a auzit rapoarte despre o acoperire a unui posibil insecticid sau fungicid pe semințe, care s-ar putea dovedi în special dăunătoare culturilor.

„Am avut oameni să-mi descrie că semințele sunt acoperite cu ceva purpuriu. Nu l-am avut încă în mâinile mele, dar sună mult ca un tratament pentru semințe”, a spus ea.

Departamentul Agricultură a declarat că pachetele fac parte, cel mai probabil, dintr-o înșelătorie „periaj”, în care un vânzător trimite articole nesolicitate către cineva și apoi publică recenzii false pozitive ale clienților pentru a stimula vânzările.

„Inșelătoria care implică pachete de semințe în expedierile de poștă internațională nu este neobișnuită”, a declarat USDA. „Vama și protecția frontierelor din SUA (CBP) au interceptat expedieri similare în ultimii ani.”

Phylissia Clark de la Better Business Bureau a declarat pentru CBS DFW că, dacă sunteți o victimă a periajului, „identitatea dvs. a fost compromisă”.

„Cineva știe suficient despre tine pentru a-ți crea un profil online și a te folosi pentru a manipula sisteme”, a spus Clark.

Semințele ajung în mod obișnuit în pachete albe care afișează scrisori chinezești și cuvintele „China Post”. USDA continuă să investigheze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...