Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre legea care permite amânarea chiriilor: ”Asta e politica PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi!”

În luna mai a acestui an a fost publicată în Monitorul Oficial legea prin care persoanele fizice și firmele care au fost afectate în perioada stării de urgență pot amâna plata chiriei. Din nefericire, autoritățile nu vor aplica această lege prea curând, existând probleme și în ceea ce privește caracterul retroactiv al amânării plății chiriei.

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu reamintește că această lege a intrat în vigoare pe data de 21 mai a acestui an, numai că – nici până acum – nu există normele de aplicare. În astfel de condiții, ”gura de aer” pe care ar fi primit-o sutele de mii de români intrați în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus și zecile de companii care nu au putut funcționa este doar o perspectivă din ce în ce mai îndepărtată.

”Din data de 21 mai a intrat în vigoare legea care permite amânarea plății chiriilor, dar nici acum Ministerul de Finanțe nu a făcut normele de aplicare. Legea 62/2020, care permitea amânarea plății chiriilor în perioada stării de urgență, este o măsură care ar fi dat o gură de aer nu doar sutelor de mii de români care au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locul de muncă, dar și zecilor de companii mici care s-au aflat în imposibilitatea de a funcționa, dar ale căror chirii curgeau conform contractului”, scrie liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

Călin Popescu Tăriceanu: ”Domnul Cîțu refuză să-i facă normele de aplicare”

Într-un răspuns trimis către Camera Consultanților Fiscali – referitor la termenul pe care legea îl prevede, de încadrare în termen, unde este menționat că „ministerele de resort vor elabora proceduri de punere în aplicare” -, Ministerul Finanțelor Publice a explicat, potrivit hotnews.ro: ”Acest aspect implică, în primul rând, identificarea autorităților cărora le revine această competență, precum și cunoașterea intenției de reglementare, fapt pentru care Ministerul Finanțelor Publice a considerat, la rândul său, că este necesar a fi aduse clarificări de către emitent”.

În concluzie, Ministerul Finanțelor nu știe, încă, cine ar trebuie să elaboreze procedurile de punere în aplicare a acestei legi, iar Călin Popescu Tăriceanu consideră că singurul ”defect” al legii este acela că ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție. Acesta este, de fapt, motivul principal pentru care Florin Cîțu ”refuză” să facă normele de aplicare.

”Sigur, această lege are un mare defect, același pe care îl au și legea dublării alocațiilor pentru copii și cea a măririi pensiilor: ea nu a fost făcută de guvernul Orban, ci de opoziție, motiv pentru care dl Cîțu refuză să-i facă norme de aplicare. Cam asta e politica guvernului PNL: dacă nu ne iese nimic la afacerea asta, nu ne interesează să facem ceva pentru voi! Dacă ar fi rost de ceva voturi sau, și mai bine, de niște bănuți pentru partid, ne-am mai gândi!”, încheie Călin Popescu Tăriceanu mesajul postat în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?