Răzvan Popescu și Flick Domnul Rimă s-au întors la microfonul matinalului de vară Radio ZU. Până la jumătatea lunii Septembrie, simpaticii DJ-i vor spune „Bună dimineața” Zuper ascultătorilor. De luni până vineri, de la 07.00 la 10.00, Popescu și Flick fac ce știu ei mai bine: Radio ZU.
Și pentru că tocmai s-a întors din, poate, cea mai atipică vacanță de până acum, l-am invitat pe Răzvan să ne povestească pe unde a fost, cum a simțit impactul pandemiei, dar și cum i-a regăsit pe ascultători.
Răzvan, bun venit la microfonul matinalului Radio ZU, relaxat și fresh după vacanță. Apropo de vacanță, cum a fost ea, atipică anul acesta, mă gândesc!
Multumesc. Da, am ales să rămân în România, deși în ultimii ani în vacanțele de vară am preferat să văd alte țări/continente. Asta pentru că în weekend-uri, datorită evenimentelor pe care le prezint, am bătut țara în lung și în lat. La final de vacanță nu pot să spun că îmi pare rău. Asta pentru că am văzut locuri pe care din lipsă de timp nu reușisem să le bifez.
Răzvan Popescu, Radio ZU: „Salvarea turismului românesc vine tot din mediul privat!”
Cu ce gânduri după această escapadă în România?
Ce au alții și nu avem noi? Asta e o întrebare pe care o tot aud în jurul meu în ultimii ani. Din păcate nu am învățat încă să punem în valoare ce avem. Dacă alții reușesc să facă din cea mai banală piatră un super obiectiv turistic, noi mai avem de luat lecții la capitolul acesta. Primul exemplu care îmi vine în minte e Sarmisegetuza Regia, un loc cu o super încărcătură în istoria poporului român. Îți ies peri albi până ajungi acolo și o dată ajuns te intorci acasă dezamăgit pentru că realizezi că locul ăla merită mai mult. Uite un alt exemplu ar putea fi Vulcanii Noroioși. Te duci acolo plin de așteptări și dacă ai ghinion să ajungi după ce a plouat, te umpli de noroi din cap până în picioare.
Care vezi tu că ar fi soluția?
Salvarea turismului românesc vine tot din mediul privat pentru că în fiecare an răsar restaurante, hoteluri sau pensiuni din ce în ce mai dichisite și primitoare. Dacă statul ar ține pasul cu privatul și ar da o mână de ajutor pentru dezvoltarea infrastructurii, am putea să scoatem capul în lume din ce în ce mai mult. Altfel ne naștem talent și murim speranța.
Răzvan Popescu, Radio ZU: „Nu vom scăpa mai repede de virus dacă ne panicam, în schimb dacă respectam acele câteva reguli vom putea să depășim momentul asta ciudat pe care îl trăim de la începutul anului!”
Nu vom scăpa mai repede de virus dacă ne panicam, în schimb dacă respectam acele câteva reguli vom putea să depășim momentul asta ciudat pe care îl trăim de la începutul anului
Și totuși, ce te-a fascinat cu adevărat în această vacanță? Sunt sigură că a fost ceva.
Cea mai plăcută surpriză pe care am avut-o e orașul Blaj. Rar am văzut în România un oraș atât de bine pus la punct până în cel mai mic detaliu. Chiar vă recomand să dați o fugă ca să vă convingeți că am dreptate.
Împreună cu Flick, realizezi matinalul de vară la Radio ZU, în această perioadă. Cum a fost revenirea, cum i-ai regăsit pe ascultători?
Revenirea la radio a fost mult mai ușoară ca în alți ani pentru că nu a trebuit să schimb fusul orar ?. Cât despre ascultători, îi simt pe oameni mai dornici ca niciodată de comunicare. Părerea mea e că oamenii s-au săturat de istericii apocalipsei Covid.
Răzvan, spune-mi, te rog, cum te raportezi tu acestei situații, acestei pandemii de coronavirus care a pus lumea în pauză?
Nu vom scăpa mai repede de virus dacă ne panicam, în schimb dacă respectam acele câteva reguli vom putea să depășim momentul asta ciudat pe care îl trăim de la începutul anului. Nu pot să spun că mi-e teamă. Dar sunt pregătit și pentru scenariul de a mă infecta și eu. Nu e nimeni imun.